V noči na Novo leto je imel Kranj na svojem posebnem računu sedem milijonov. Presežek? Mogoče. Višek? Se zdi tako. Ampak: denarja dejansko manjka. Torej je sedem milijonov tu ali tam računovodska telovadba: so ampak tudi niso, imamo jih in jih nimamo...? Bosta povedala župan in njegov sosed v občini Žirovnica. Nekaj zagotovo drži: denar je. In ni ga malo.

Gre samo za to, kako ga porabiti. Na primer: za novo stopnišče pri hiši župana Grosa ga bo šlo za več kot 200 jurjev. Za starostnike z demenco na varovanem oddelku doma starostnikov sta si župan in financar pa od ust komaj odtrgala 20 jurjev. Ker denar je, ali pa ga ni. Graditi bodo začeli medgeneracijski center v hiši, ki je predvidena za rušenje. To nas bo stalo milijon. Denar zopet je, ali pa ga ni. Vsekakor pa je blodnjak občinskih financ eno, politične odločitve pa drugo. Slednje vplivajo na to, kaj ponoči hrani na "nočnem računu" mestni financar.

Kdo je najbolj pridobil v zadnjih letih s posli z občino? Kam je šel denar? Ti odgovori bodo povedali marsikaj. Kajti volitve se bližajo. Vprašanja bodo potrebna. In odgovori tudi. Bo treba ponje v Žirovnico, ali se bo naš župan "preselil" v Kranj? Bo kdaj pojasnil od kod njemu denar, nepremičnine? Bo odkril, kje živi, kdo ga zastonj vozi na začasni naslov?

Vse to je denar. Ki ga ima Kranj dovolj. Vsaj na Silvestrovo 2013 je imel 7 milijonov evrov. Neporabljenih!