Trma je napovedala: Alenka bo zmagala! Županske volitve v Kranju so njene. Kajti: župan Ljubljane jo je poslal - domov. Iz stranke Ljubljančanov je Kranjčanka (s štajerskimi koreninami) štrlela po višini in ambicioznosti, a so ji hitro povedali (kot Tone Rop Jankoviću "jaz sem te nastavil"), kako to gre in do kam se zleze. Potencial Alenke Bratušek v prihodnje? PS = preteklost. Zares=preteklost. LDS=preteklost. Politika=prihodnost? Na Brdu je doživela uro resnice, se odpeljala v Stražišče: evo nam županje Kranja. Logična posledica stanja. Od tu pa se še vedno da pogledati, kdo bi bil zanimiv za ponoven vzpon v prestolnici, kajne?

Alenka Bratušek je torej zelo verjetna in možna županja Kranja. Jasno: tu se o njeni kandidaturi in funkciji ne bo izjasnjevala stranka ali Zoran Janković, sama lahko potegne to potezo in - zmaga. Kajti: kaj je v Kranju lahko slabše kot je slabo zdaj? Prav nič. Barbara Gunčar je najavila kandidaturo, Hermina Krt je izginila potem, ko ji je skoraj uspelo. Kdo bo izbral Alenko? Vsekakor tisti, ki so siti te naše kvazi-elite primitivnih in požrešnih. Se bo na tej ravni "pobratila" s katero od strank? Z Brankom Grimsem ali Lukšičevo posadko, ki je v Kranju žalostno zapravila sloves "rdečega mesta"!? To bi bilo tako kot bi maja 1945 šel kdo k "ta belim"! Jasno: tudi pozitivna Alenka ne bo mogla biti. Ker bi jo sicer moral priti podpret v Kranj - "dragi Zoran"!?

Trmasta lista Alenke Bratušek bo torej odgovor. Če bo dojela in sprejela, da je pokeraško zaigrala na vse in dobila - Kranj. Tu je doma, tu se lahko dokaže. Do zdaj so ji rekli, da je le privesek, šivilja in kar je še slabšalnih oznak. Zdaj je tu izziv, ki ni kar tako: Alenka Bratušek za županjo Kranja! S čim več mladimi, novimi ljudmi. Trma je prva, ki vidi naprej.