Si predstavljate, da ima Kranj priložnost gledati evropski nogomet? Kot Maribor, na primer. Pa se odloči župan Mohor Bopgataj, da je pa tam treba biti zraven. In ga občinski Mirko (nekdaj politik, podjetnik, zdaj pa vdani šofer) pelje na tekmo. In prideta na kranjski "objekt z dvema novima kopalnicama" in sta - sama. In reče župan: "Sem vedel, da ne smem hoditi na tekme, ker odpadajo!" Triglav je svoje evropsko domovanje prijavil uradno v Domžalah...tam imajo drugačnega župana in več kopalnic.

Županov vestni mestni svetnik (član koalicije) je tudi predsednik Triglava, ki je pridobil za svoj klub možnost igranja v Evropi. Evropska licenca, pohvalno. Trudil se je z njo, zaposlil nekaj "svojih kadrov" v administraciji in je šlo: ker je licenca pač papir. S papirji pa je treba znati. Med tem pa je pozabil plačati igralce, ki bežijo iz in od kluba. Pa je pozabil plačati tistega, ki drese pere. Pa tistega, ki jih dobavlja. Pa trenerje, ki trenirajo otroke. Pa vrnostno službo. Pa državo (policijo in davkarijo). Pa... dolg je spisek. Na poti v Evropo se je vse to zgodilo. In v Kranju, jasno. Medtem pa je še - kot poznavalec nogometa - prezrl, da je klub zadnji. Da pred sabo celo ligo žene...! Kam? V Evropo, jasno.

In zadnji bodo prvi. Čeprav niti šlogarca ne ve, kdo bo kje tekmoval jeseni, je kranjsko pridobivanje evropske licence smešnica prve vrste. Eni se smejemo grenko. Ker se ljudje na odprti sceni delajo norca iz trenerja in njegovih govoranc v medijih in iz predsednika, ki je evropski - klub pa pada v nižjo ligo in bankrot. Take norosti, take vzvišene arogance in take blamaže si Triglav ne zasluži. Navijači so v nedeljo vpili "druga liga"....