Merkurjev šef v zaporu, Savini bivši šefi poskriti, bančnik v pokoju (ovadbe dežujejo) - tak je nekako izplen "največjih sponzorjev športa" v Kranju. Halo: Sava pri kolesarjih nima več članske ekipe, ker ni denarja - vaterpolo nima denarja niti za odhod na tekme v jadranski ligi ipd itd.

Šenčur pa ima prvoligaša. V košarki, ki je (če ne veste) kranjski paradni šport. Njega dni je klub vodila sedanja podžupanja Nada Mihajlović. V bližnji Škofji Loki se v prvo ligo vrača rokomet, kranjska odbojka pa gre v drugo ligo po dolgih letih. Sramota. Še ni konec, brez skrbi: nogomet je v agoniji boja s klubom iz Novega mesta. Kjer Krka drži pokonci bicikliste, vrhunsko košarko in zdaj še fuzbal. Kaj je pokonci držal v Kranju (od koder je sedež prenesel hitro v Naklo, da se ni bilo v mesto treba vozit) Bine Kordež? Kakšno dediščino je pustil Janez Bohorič, Sava, v kolesarstvu in za kolesarstvo? In banko bomo zdaj plačali tisti, ki smo desetletja čakali, da bodo v Kranju "kaj od sebe dali" tisti, ki so imeli plače letno in osebno v velikosti proračuna kranjskega prvoligaša. Ja, Gorazd Trček je bil s 400 000 evri najbolje plačan bančnik te države - tak pa bi bil idealni proračun prvoligaša v katerem koli športu.

Zdaj so šli k hudiču tako šport kot nesojeni sponzorji. Brane Remic, nekdanji direktor Živil, bi moral na Slovenskem trgu dobit doprsni kip: toliko kot je on namenil kranjskemu in gorenjskemu športu, ni nihče. Zdaj pa je za nas vzor Šenčur?! Tragika regijske prestolnice kjer lahko župan z eno potezo podraži knjižnico za milijon in pol, nima pa za razsvetljavo osrednjega igrišča v športnem centru, je logična posledica dejstva, da so Merkur in Savo in Gorenjsko banko vodili mnogokrat ljudje, ki s Kranjem niso imeli veliko skupnega, še prebivališča ne.

Zdaj so v Kranju lastniki tovarn Američani, Čehi, Egipčani. Da bi nas oni reševali? Ni šanse. In naši bogataši? Lastniki gradbenih, telekomunikacijskih podjetij dobivajo ogromne posle v Kranju. In verjetno za to kaj dajo. Samo komu?