Grobarji kranjskega športa? Kdo so? Treba se je spomniti, da je bil pred leti Kranj resen in od NZS cenjen kandidat za organizacijo EP do 17 let v nogometu (tekme ene skupine). Ko so predstavniki kluba in zveze prišli k županu s pogoji (ureditev športnega centra), je kimal in pritrjeval. In poudaril, kako pomembno je to za Kranj in da bo naredil vse...

Pa je Mohor naredil vse, da so v Ljubljani Kranj prečrtali: za dolga leta je izbrisal projekt nove tribune, potem pa je prišel na veselico leta 2013, ko je Triglav o(b)stal v prvi ligi. Pomislite to perverznost: najprej ti vzamem vse razvojne možnosti, nato pridem na prigrizek, kozarček...V javnosti je nekajkrat priznal, da tekme Triglava še ni videl v živo.

Ko se zamaje NK Celje, župan ukrepa in politika in gospodarstvo se zganeta. Ko se kregajo v Novi Gorici o nogometu, je sestanek in poskus dogovora na občini. Ko slavi Maribor, je župan zraven. Ko v Zavrču napravijo prvoligaški objekt in moštvo, je župan glavni. V Kopru - od nekdaj enako. Kranj, Ljubljana? Pogled na lestvico pove vse.

Ne, ni tako preprosto. Ni kriv župan za število točk in golov. Kriv je za splošno stanje. Ker se za vikend odpelje domov na Selo pri Žirovnici, direktor mestne uprave v Tržič, šefica oddelka za družbene dejavnosti oziroma šport v Šenčur...V Kranju ostanemo "smallfaces" - nepomembneži. Tisti, ki bi imeli radi mesto, kot so mesta povsod po svetu. Z veliko podjetji, delovnimi mesti, a tudi kulturo, zabavo in športom. Logično pa je, da človeka z vasi ne zanimajo urbane zakonitosti - nogometa /in še česa/ ne razume kot povezovalne energije mesta in meščanov kot je to primer po vsej Evropi in širše.

Zato smo tam kjer smo. Ker v nobenem projektu ne znamo sodelovati. Nogomet pa je igra sodelovanja. To ni pritiskanje na pedala, ne zamahi v vodi, ne mahanje z loparjem, ne plezanje v steni. Je zapletena igra mnogih sodelujočih. Kranj o nogometu ne bo imel sestanka pri županu. Vsaj pri tem ne.