Kanalizacija, čistilna naprava in še kaj - vroči kostanj predvolilnega časa? Prav mogoče: zdaj na občini trdijo, da bo Kranj moral seči v žep (po kredite) za 11 000 000 evrov! To pa je precej več od tistega kar je bilo obljubljeno: da se je Kranj tako uspešno pogajal in ima tak projekt, da bosta Evropa in država dali 85% sredstev? Zdaj jih bomo mi več kot tretjino!!! Res je ob tem večno odprta postavka tisto, kar bomo ob projektu vzporedno morali narediti sami zase, a čas bo za konkretne in jasne podatke.

Iz Brsulja in Ljubljane Kranj še ni dobil niti centa. Vse račune za podjetji Jureta Krča in Braneta Žiberne plačujemo iz občinske blagajne. In mediji poročajo, da bruseljska blokada denarja kaže, da bodo s projekti težave - vseh vrst: denarja je premalo, projekti niso vsi ustrezni, treba bo prilagajati, čakati, spreminjati roke..in še kaj.

Ob tem v Kranju davkoplačevalci pojma nimamo, kaj nas čaka, ko bo mimo nas že tekla svinjarija in se bomo nanjo morali priključiti. Koliko bo to vsakega med nami stalo, je uganka. Seveda oblast pred volitvami modro molči. A bo drago. Dvakrat: če bomo gradili iz lastnih žepov - za zdaj moramo prispevati 11 milijonov od tridesetih...

Gorki je polomija sedanje koalicije. Čakali so do zadnjega, pripravljali projekte in vloge, hodili v Ljubljano, podpisovali papirje, pripeljali bagre. A ni ga, ki bi znal povedati, koliko nas bo vse to stalo. Neustrezni projekti, popusti za okoliške stanovalce, čuden izbor gradbincev in še kaj so stranske okoliščine. Svinjarija bo draga. Podatke na mizo! Mestni svetniki marljivo vsak mesec potrjujejo "fatamorgano iz dreka", ker denarja še ni. Ali bo?