Kranjski župan je od sodišča skušal izsiliti prepoved novinarju, da piše o tem, kje dejansko živi. Ko je bil neposredno na javnih novinarskih konferencah vprašan o tem, je dejal, da tega ne komentira, niti ne pojasnjuje. Zdaj skuša utišati novinarja, ki o tem problemu piše. Ker ne gre za problem kje in s kom spi Mohor Bogataj ampak za dejansko stanje župana Mohorja Bogataja.

Spomnimo: kranjski župan izhaja iz Sela pri Žirovnici kjer dejansko živi. Tam ima začasno bivališče, stalno od 1999 v Kranju. Ni problem. Problem pa je, če ga tja vozi občinski šofer na naše stroške kar je Mohor Bogataj priznal kot župan. Torej župana, ki ima v uporabi občinski avto v zasebne namene z ustrezno pogodbo, prevaža še občinski "krokodilčekaligatorček" na naše stroške z občinskim avtom. In za povrh: stalno bivališče županove soproge (uraden status: razvezan) je prav tako na Selu pri Žirovnici. Kar preprosto pomeni, da živita ločeno, če upoštevamo stalni naslov, kajne?

Pa je tudi to manj pomembno od dejstva, da je pri vsem pomembno, da si občan Kranja, če želiš biti izvoljen za župana. Tu pa nastopi temeljni problem preigravanja predpisov: prijaviš se nekje, živiš pa drugje. Kako potem tak župan zagovarja moralne vrednote političnega funkcionarja in kako se lahko počuti Kranjčana, če ga ne vidimo nikjer - razen ob protokolarnih dogodkih in v službi? Mi hodimo po luknjastih cestah, mi si želimo boljše tržnice, avtobusne postaje, nogometne tribune, šole in vrtca in...

To pa dejansko niso problemi človeka, ki živi pod Stolom. In se v Kranj pripelje vladat. Izpeljava je preprosta: zato Kranj nima ne dvorane, ne tribune, ne postaje, ne tržnice!? Preveč preprosto? Niti ne: v Kranj se pripelje in odpelje cela vrsta vodilnih uradnikov, ki odločajo o naših težavah - od direktorja uprave do financarja. Kranj vodijo tisti, ki jim Kranj "dol maha"!?

Za pridobitev in ohranitev oblasti so dovoljena vsa sredstva. Enega bomo z ognjem, enega bomo s tožbo, enega bomo podkupili, enega....Do kdaj?