Ne župana nismo videli v Novem mestu. Lani je prišel na žurko ob obstanku Triglava in si oblekel majico Verjamem, kasneje pa tudi javno povedal, da na tekmi Triglava še ni bil. Verjetno je bil nekje skrit predsednik, ali pa je manjkal. V Novem mestu je bil odstopljeni športni direktor, na klopi pa trener, ki je ponovno dokazal, da je pravi proizvod stanja v klubu: zmeda z neusklajeno, nestalno, spremenljivo ekipo je doživela vrhunec, ko je dve napaki pred dvema goloma domačih napravil tisti igralec, ki mu trener ni nikoli zaupal - zdaj naj bi reševal klub pred izpadom!? Da o seriji golov po napakah vratarja ne pišemo. A to so okoliščine za tiste, ki nogomet spremljajo redno in bodrijo Triglav.

Vsi ostali lahko le ugotovijo, da Kranj v igrah nima več prvoligaša. Hokeja in vaterpola ne štejemo - tam imajo eno samo ligo, ki je prva in zadnja in v njej je klubov manj kot je prstov na obeh rokah. Košarka - dno druge lige, nogomet in odbojka - izpadli v drugo ligo, rokometa sploh ni...Prvo ligo v košarki ima Šenčur, v rokometu Škofja Loka. Triglav je v nogometu eno ligo proč od Britofa....Ja, to je stanje v občini kjer eliti to sploh ni mar. Ta oblast je vzela razvojni zagon z odločitvami kot je tista, da v športnem centru ne bo nove tribune in vadbenega centra. Vsaj pri nogometu je vodstvo klub za nameček še potopilo v dolgove, trenerji niso plačani po tri, štiri mesece. Poniglavost odgovornih je, da se dajo ponovno izvoliti in sramota za klub je, da jih klubski ljudje, članstvo pri tem podpira. Ja, na minuli skupščini so dvignili kartončke za drugo ligo, neplačane trenerje, politikantske prevare in še kaj.

Zdaj bo spletnik Trma verjetno nekaj časa s "najbolj pomembno nepomembno stvarjo na svetu" imel mir. Kajti agonija Triglava je bila z naše strani jasno napovedana in žal uresničena. Zgodila se je sramota, ki za nas navijače ni priložnost za veselje nad nesposobnostjo vodilnih ampak za žalost. To je čustvo, kije pravo in umestno, ko nam pred nosom umira Kranj, njegova športna vsebina in tradicija.

Lani so skakali v majicah Verjamem: predsednik, župan in še kdo. Kdo jim verjame danes?