Če znate našteti tri predsednike treh vodilnih strank v Kranju, dobite nagrado! Branko Grims je tu svetla izjema: on obvladuje družinsko stranko SDS do potankosti. Vse funkcije v njej so razdeljene v glavnem na tri družine (Grims, Homan, Kristan), po pamet pa je tako ali tako treba v Ljubljano kjer je veliki vodja. Ampak: štabni način poveljevanja pri njih pomeni - disciplino.Slednja se je klavrno sfižila pri strankah kjer je feniksovsko vstal Mohor Bogataj. Fata morgana se prikazuje romarjem v puščavi, nam pa sta se prikazala Jože Lombar (kralj izpod Storžiča in sloviti prvi požeruh v mesni aferi) ter Janez Frelih (solastnik našega omrežja za plin in podžupan v eni osebi) vodita stranki, ki naj bi bili pačglas podeželja!? Haloooo?! Kaj pa SD oziroma "partija" s podžupanjo Nado, slovitim eks tožilcem in pravnikom za težka vprašanja Stanetom? In predsednikom, ki je dejansko - neviden? No, to so največje stranke pozicije, v opoziciji pa imamo Listo Hermine Krt brez Hermine in še nekaj drobiža: Zares je brez predsednika na državni ravni, v našem mestnem svetu pa je nepomemben kot tudi Pozitivna Slovenija ali stranka Alenke Bratušek...LDS in podobni ostanki preteklosti štejejo manj od Kelvinove ničle!

Žepni format kranjske politike zaokroža župan, ki ni član nobene stranke, a ga vsi podpirajo. To je edini župan v Sloveniji, ki je skušal prepovedati objave v časopisu o sebi. Ni jih demantiral, ne. Ni sklical novinarske konference in pojasnil, kako zgrešeni so očitki zoper njega. Ni treba: lokalna trobila so tako tiho, le enega, dva je treba utišati - pa bo. To je domet naše, kranjske politike. Zato je naravnost čudno, da sta iz nje izšla (kmalu brezposelni) Jelko Kacin in (kmalu z novo stranko) Alenka Bratušek. In ne pozabimo, da je Karel Erjavec tudi (bil) Kranjčan. Pomembni politiki in lokalna scena ? Jasno razmerje nam pokaže in dokaže, da imamo doma res tragične like od katerih pričakujemo, da bodo Kranj "peljali naprej"!? Kam in kdo in kako?

Pa zaključimo s tisto staro, ki vsakemu takemu zapisu prinese odrešilno poanto: niso krivi oni, mi smo. Ker ne najdemo in izebremo boljših.