Se spomnite volitev 2006, ko so Mladi za Kranj presenetili z dohtarjem iz Stražišča, ki je premagal favorita Mohorja Bogataja, dotedanjega župana? Mladi za Kranj so danes le ostanek ostanka nekega novega vetra, ki je malo razpihal zatohlost kranjske politične scene. Še bolj jo je na drug način Alenka Bratušek, ki se je do zdaj selila tudi v Kranju sem ter tja po levem političnem prostoru in bila blizu tudi Mladim za Kranj v času vladanja. Kje je danes "možganski trust" te skupine in ali se v Kranju res lahko rodi nova, samostojna, drugačna lista? Kjer ne bo upokojenih socialistično-kapitalističnih mogotcev? Kjer ne bo prežvečenih imen strankarskih list, ki so do zdaj v Kranju pokazali samo eno: ni razvoja. Pa ne, da nismo in ne gradimo - tega je kar precej. Reševanje bistvenih problemov? Oblast, ki jih razume? Pozabite!

Aleš Sladojević je postal "glas ljudstva" in mu gre dobro - ostala vodilna ekipa Mladih za Kranj je še manj vidna in vplivna in angažirana. V mestnem svetu so le okamnina nekdanjih časov. Pojav Alenke Bratušek na državni sceni pa je dal slutnjo, da bo kranjska političarka po obračunu z Zokijem J. tudi na ljubljanskem političnem parketu pokazala, kako zna še enkrat več skočiti na pravi čoln. Toda: tokrat je čoln prvič njen. Ne krmari ga ne Zoran J., ne Gregor G. - sama skuša pokazati, kaj zmore in kaj hoče. Legitimno. Za žensko še dodatno pohvalno. Z eno pripombo: tudi do zdaj je vedno imela občutek, kam in kdaj in kako priti, da je šla kariera navzgor. Zdaj pa so karte zmešane drugače.

Kranj si želi AB ...do Ž. Nekoga, ki bi zmogel drugače. Saj ne čakamo čudežev, čakamo na ljudi, ki jim je kaj za Kranj. Ki v njem vsakdan živijo in z njim dihajo. AB je v Ljubljani, a v Kranju se lahko za županski stol pojavijo močni kandidati: Matjaža Rakovca že omenjajo kot možnega, Jelko Kacin je tudi politična osebnost, AB cilja višje ali najvišje - ali je tem in takim lahko odgovor nekdo, ki je preprosto drugačen? Kranjski? Naš? Se res oblikuje nova lista "mladih za Kranj"? Kranjčani so vodilni v slovenskih strankah (Erjavec, Bratuškova), doma pa zmoremo "mohanglerja" in - konec!?