Iz ene od slovenskih strank so nam zapisali, da "so obiskali našo spletno stran in bi se radi pogovorili o spremembah v Kranju"! Lepo. Vsekakor bomo kavico spili s komurkoli, ne glede na stranko in njene poglede na Kranj in širše. Preprosto je to bonton in mi smo javna stran za katero pa skrbi društvo, ne kaka korporacija ali stranka ali opcija ali lobi. Preprosto tega nimamo in nočemo: smo sami svoji, samosvoji in samo svoji. Nas pa seveda veseli, da nas stranke (in to tiste, ki so že aktivne na sceni) opazijo. In očitno sprejemajo naše delovanje. Ki ni ne politično, ne antipolitično. Je samo kranjski (in širše). Zato bomo kavico spili, se pogovorili in delovali dalje.

Kranj je za nekaj ur postal politično središče Slovenije. Igor Šoltes je izbral naše mesto za rojstvo stranke, ki je nastala iz društva. Ja, tako to gre in "Kardeljevemu vnuku" (ta vzdevek se ga pač drži) je ploskalo okoli 200 ljudi, morda manj. Med njimi nismo zasledili bolj znanih Kranjčank in Kranjčanov! So že vsi popredalčkani po strankah - Kranjčanka Alenka je stranko ustanovila v Ljubljani, Ljubljančan Igor pa je stranko ustanovil v Kranju! Narobe svet...? Niti ne: naša politična scena je (zlasti na levi) vse bolj pestra. Pa se ob tem moramo spomniti Hermine Krt, Kranjčanke. Ki se je izstrelila v politiko kot meteor in prav tako ugasnila. Potem so jo še iz banke spodili, kot s reče.

Izgorevanje v politiki je klasično v bazenu z morskimi psi. Mnogi upajo, da so oni tisti, ki jim bodo ljudje verjeli. Spoznanja so ponavadi kruta za ljudi in politike: danes nihče nikomur nič ne verjame, vsaj v politiki in politikom ne. Zato smo vsi malo na trnih, kdo bo imel bolj svež pristop. Zanimivo: včasih je štelo, če te pridejo podpret znani (npr. Janković, Bohorič in še kdo Hermino Krt), danes se znamim vsi ogibajo kot hudič križa. V modi so novi, sveži, drugačni, neobremenjeni in kar je še teh izrazov.

13.julija bo srečen dan. Vedeli bomo, kdo je svetovni prvak in kdo je slovenski prvak med novimi. Da le ne bo vse - po starem. Namreč stranke in mi.