Ko se pojavi resno ime resne stranke na resnih volitvah, je to znak. Nekdo je vrgel asa iz rokava. Je to res Jure Kristan, ki je očitno bolj primeren od Bojana Homana na lokalnih volitvah!? Ne moremo trditi, a indici (in ti so pomembni, kajne...) kažejo na pokanje koalicije, ki je modro požrla in požegnala prav vse, kar je sedanji župan ponudil. S sporno poravnavo vred. Ki se še vsem lahko zatakne v grlu. Toda: Mohor Bogataj je med tem vsaj uradno izgubil "glavo" (Kristijana Gnilšaka), ki je sklicevala mestne politike v lokal ob kranjskem kinu in jim povedala, kako naj mislijo in glasujejo. Če se SDS odloči za svojo pot, so v precepu vsi ostali. Navidezne stranke za podeželje so tako ali tako le fatamorgana, ker je pač do zdaj v Kranju po zneskih za svoje projekte glavna KS Trstenih mes(t)nega Jožeta Lombarja. To pove skoraj vse. Jure Kristan ima za sabo vodilno stranko v Kranju, ki je nekoč rdeče cvetel - zdaj pa sedanja brezbarvna in stara in zastarela SD le dviga roke in sodeluje pri koritu, ki je pač polno in se mu reče "slastnqa oblast"! Opozicija je tako ali tako navidezna, a v zadnjem dejanju se lahko na odru pojavijo tudi junaki, ki so sposobni zmešati štrene tudi velikim.

Jure Kristan je tudi zanimivo sporočilo SDS: mlad, izobražen, z izkušnjamik iz sveta in KS! Vsekakor tudi z lepo službico, ki jo je prinesla politika. In z delovanjem v stranki kjer (kot je slišati po vogalih) vsi le le dajejo več roke v ogenj za velikega vodjo, ker bi z njegovim odhodom verjetno stranka postala precej bolj verodostojna za vladanje. Zdaj jim tudi zmaga ne prinaša veliko - v Kranju pa je to lahko drugače. Lokalne volitve so svojva zgodba, SD in SDS veselo delujeta pod Bogatajevim žezlom in se v vseh štirih letih dobesedno nista oglasili kot stranki s kakim stališčem do kranjskih problemov. Lepo so zraven in glodajo kost, ki je še polna mesa...

Če je čas za nove obraze, so v SDS na to odgovorili. Če pa je čas za nov način, nove ljudi, nove povezave, bomo še videli. Nekaj je gotovo: Mohor Bogataj za mnoge ni več primeren. Le zakaj?