Le še nekaj dni bo trajal lov. Dobesedno. Ponujam se za plen. Pokličite me, ker sem primeren in odličen za kandidatno listo. Nisem še bil v politiki. Nisem kriv za propad države. Nisem nikjer in nikomur dolžan.... Sodim na vse in vsako listo: lahko verjamem, lahko sem SMC, lahko sem upokojenec, lahko sem zaveznik, lahko sem ...

Lov traja tudi v Kranju. Iščejo tiste, ki bodo zapolnili liste strank, zlasti novih. Stare stranke, stari kadri. Zdaj pa je čas za nove in sposobne. Pa je problem: novi in sposobni nočejo v politiko. Ne z Mirom, ne z Alenko, ne z Igorjem...jih to ne zanima. Kot neradi plavajo v gnojnici. Poznamo zgodbo o tem, kako so pred leti kadroviki Zorana J. tudi v Kranju preverjali Alenko. Poklicali so "poznavalce situacije" in ..slišali eno in drugo (kot o vsakem človeku). Ni pomembno, v Ljubljani so Alenki rekli "da" in jo naredili za poslanko, premierko, nesojeno Zokijevo "krvnico". Pa se je razpletlo drugače, ker so tudi v Kranju nekateri rekli: Alenka nima težav s preskoki sem ter tja v politiki - idealna torej za slovensko sceno. Ali bo zdaj to dovolj za poslanski stolček, bomo pa videli čez slab mesec.

Ja, Alenko so z uradniško zgodovino naredili za prvo damo Slovenije. Pa se to da tudi drugod: zdaj je priložnost. Zato je moja ponudba na mestu - dajte me gor na listo, čim višje. Ko zmagamo, bomo delili plen. Tako kot je bilo še vedno do zdaj. In potem pridejo na vrsto začudeni obrazi: lej koga smo zdaj h koritu pripeljali!? Kdo zdaj odloča, kako bomo živeli? Tisti, ki bi to lahko, nočejo niti v sanjah. Tisti, ki hočejo, ne znajo. To je slovenska politika do zdaj.

Vsaka podobnost julijskega izbora z lokalnimi volitvami jeseni je zgolj namerna. Zato je seveda ponudba resna in prava: dajte no še meni možnost, da vam vladam. Takrat me boste spoznali, kakšen sem. In ne bo poceni.