Prvo televizijsko soočenje nas spomni na naše medije. Na naše okolje. Sploh veste, da mestna občina Kranj sodi med najboljše partnerje lokalnih medijev, ki jim - posredno - plačuje lepo podobo o sebi? Pa nič krivice županu etc: gre za ustaljeno navado kjer se plačuje oglasni prostor politikov oziroma župana kot najbolj izpostavljenega. Torej plačamo, da nam po medijih razlagajo, kako dobri so? Točno tako.

Državne volitve v parlament so druga zgodba: na soočenja in podobne seanse v bolj ali manj ameriškem slogu je treba pripeljati tiste, ki ti ploskajo. In seveda biti tv-všečen vsej Sloveniji. Kako so se tisti, ki jih poznamo v Kranju sicer odrezali do zdaj v Ljubljani? Pojdimo po vrsti: "projekt Gorki" še nima vseh zelenih luči, a se je pod Janševo vlado ganljivo zahvaljeval mestni svetnik in poslanec Grims, Alenka Bratušek pa je bila za mnoge "adut", ki bo Kranju prinesel Gorki in še kaj. No, ja: zadeva je še vedno glede denarja meglena.

Gorenjska univerza? Prvi poklicani za kranjski projekt zoper Branko Grims (SDS) iz pristojnega odbora. Rezultat (skupaj s predsednico vlade v odstopu) je debela ničla. Res pa tudi Kranj sam za svojo univerzo namenja manj kot za dobro pogostitev mestnih svetnikov v enem letu! Tragično, a resnično: projekt brez upa zmage, brez ustrezne podlage.

Pa poglejmo drugače: kolikokrat ste za Kranj slišali reči dobro besedo poslanca Lojza Potočnika? Pa ne, da nam je kaj škodil ali komu nagajal: preprosto ga niste slišali. Je bil bolj tiho. Politična upokojitev bo v tem primeru neboleča. Kdaj se v Kranju - samo za primer - pojavi Kranjčan (živi v Kranju) Milan Zver, evropski poslanec? Kdaj Jelko Kacin? Ste slišali, da bi zahrumela zoper onesnaženje v Lazah? Dajte no: to ni evropska tema, evropsko naj zanju samo glasujemo na volitvah, potem pa vohamo smrad sami naprej - bi rekli v Stražišču in Kranju.

Politik je "moj" toliko kot mi pomaga. Nihče ni moj!?