Kristijan Gnilšak je (bil) zelo tesen politični sodelavec Mohorja Bogataja. Njegov zaupnik. Avtor sestavljanja koalicije kjer so se veselo skupaj družili "mesni svetnik z biftekom", Janševi&Židanovi, komunalni svetniki ipd itd. Mojstrsko! V istem času je isti svetovalec politične narave postal partner MO Kranj. Podpis pod pogodbo: Mohor Bogataj, župan. Znesek (končni) malo pod 300 000 evrov. Skupaj s poravnavo 900 000 evrov. Kajti znesek, ki ga je obtožbe obsojeni župan s poravnavo posredno prispeval na posebni račun svojega političnega svetovalca je eno, pogodbeno sodelovanje pa drugo. In potem se je zgodil obrat: svetovalec in odvetnik je lani decembra odšel. In poplačal upnike zadruge kar je bila logična posledica? Niti ne. Vsaj obtožnica proti njemu in direktorju Francu teranu zdaj jasno kaže s prstom kje je končal denar poravnave, ki je bila - kot pravi župan - dobra za občino. In to je kasneje potrdila tudi podžupanja Nada Mihajlović (SD), ko je razpravljala o pozitivnem izidu. In pozitivni izid je res bil. Samo ne ve se še, za koga. Kajti v časih, ko so preganjali slovitega mafijca Ala Caponejo onkraj luže, so rekli: sledi denarju! In to je zdaj naloga sodišča.

Med tem je nastala stranka Več za Kranj. Boštjan Trilar z njo želi na županski stolček. In ima podporo okoli 250 ljudi, ki hočejo drugačno oblast. Prav. Ne bo edini. Ime pa veliko pove. Kajti Več za Kranj je bilo do zdaj že geslo vseh županov. Pa je večkrat postalo "več zame" in malo manj za Kranj. Posledično je zato nova stranka že na začetku na izpitu: kaj je "več za Kranj"!? Počakali bomo odgovore in seveda dvoboj z županom. Sedanjim, jasno. In drugimi kandidati. Kajti "koalicija interesov" še ni rekla zadnje besede. Tudi oni so več let dokazovali, kaj je več za Kranj.

Županov največji zaupnik in občinski odvetnik je obtožen. Pika. Je kdaj kdo od koalicije poštenih in doslednih vprašal Mohorja Bogataja, kaj je "več za Kranj" storil omenjeni odvetnik za 300 000 davkoplačevalskega denarja? Je Branko Grims zagrmel, so Židanovi terjali v skrbi za delavca terjali čiste račune? Je kdaj karkoli in kakorkoli o tem vprašala "socialno čuteča" bivša svetnica, potem premierka, zdaj poslanka in mogoča evropska komisarka Alenka Bratušek? Ne. Nismo zasledili. Potem je pa vse v redu.

Gnilšak na sodišču, Bogataj na volišču. Kranj danes. Jutri pa...? Več za...