Spoštovani župan Mohor Bogataj, davkoplačevalci imamo prošnjo! Veliko. Vredno 620 000 evrov. Strah nas je za vašega političnega dvetovalca in bivšega zaupnika, pogodbenega odvetnika MO Kranj. Zdaj je namreč obtožen, moral bo pojasnjevati, ali je opeharil upnike Stanovanjske zadruge Gorenjske. Ker gospod Gnilšak ni dosegljiv (ne po telefonu, ne po elektronski pošti, ne kot odvetnik), vas prosimo, da ga vi opozorite na možno posledico: vi kot župan Kranja ste na račun svojega političnega zaupnika nakazali 620 000 evrov našega denarja. Ravnali ste kot dober gospodar za Kranj. Zakaj ni bil denar kar takoj nakazan na račun zadruge, je več razlag. Eno zdaj v tožbi ponuja tožilstvo in upniki: zato, da bi slednji ne dobili, kar jim zadruga dolguje. Ne vemo, če je bilo res tako, a prošnja ostane.

Gospod župan, se kaj slišite s političnim svetovalcem in odvetnikom, ki ste mu z veljavno, zakonito in za Kranj dobro pogodbo (drugače je ne bi podpisali) omogočili v treh letih 300 000 (tristo tisoč) evrov zaslužka iz naših žepov? Se morda kdaj še slišita po telefonu, gresta na kavo (če ne v Sloveniji pa kje ob morju)? Lepo prosimo: opozorite ga, da imamo problem. Ne vemo, ali je bila poravnava izpeljana, a smo v občini kjer je župan dober gospodar. Zato verjetno to skrbi tudi vas. Namreč: ali je denar prišel v roke tistega s katerim ste se poravnali? Ali je poravnava dosegla namen?

Vaš odvetnik je sestavil vašo koalicijo, ki tvori mestni svet. Slednji je post festum sklenil, da ste v tej poravnavi ravnali prav. Država je po ovadbah občana in policije ugotovila enako. Ni dolazov za obtožbo. Dobra novica? Vsekakor: zdaj smo prepričani, da boste našli pot do denarja, ki je z občine (zaenkrat edino znano dejstvo) končal na računu vašega prijatelja in zaupnika, partnerja. Ki je ta račun zaprl kot je zaprl odvetniško pisarno.

Med prijatelji ni skrivnosti, pravijo. Prosimo, nadaljujte z dobrim delom za Kranj in nam končno pomagajte ugotoviti, zakaj tožilstvo preganja vašega prijatelja, če je bila poravnava dobra, nujna, prava, poštena? In nikar nam ne odgovorite, da nič ne veste. Prijatelj ve. In nikar nam ne odgovorite, da je občina s poravnavo naredila vse kar je lahko. Zanesljivo se na začasnem ali stalnem naslovu premetavate med spanjem ob grdih sanjah, da občinski (naš) denar ni pristal tam kjer bi moral in je zdaj država v akciji!? Prijatelja spoznaš v nesreči. Ali pri denarju.