Mohor Bogataj četrtič? Z njim pa Branko Grims, Stane Boštjančič, Janez Frelih in ostala "koalicijska prtljaga"!? In podžupani, ki so kot upokojenci na funkcijah doživeli "drugo mladost"! In mestni svet kjer sta opozicija Jakob Piskernik in Janez Bohorič (140 milijonov Merkurja in Save pa na slabi banki...)?

SMC se je v Kranju že zgodil z Listo Mladi za Kranj. A se je lista kmalu selila k Zaresu in še kam - vsaj s posamezniki. Novi kandidat Boštjan Trilar je zato ustanovil stranko Več za Kranj in dal težo početju. In kaj je s "kranjsko SMC"!? Slednja zagotovo bo, ne vemo pa - kakšna bo in kakšno ime bo nosila. Kajti sindrom državnih se bo selil tudi na lokalne volitve, nedvomno. Zaupati Kranj tistim, ki v tem času niso zgradili ničesar za občane in njihove potrebe? Možno in mogoče. Ampak: kaj pa "mesna afera" kot zrcalo sedanje oblasti: požrtije in gostije za naš denar, nato pa se ni zgodilo nič. Vsi so v isti koaliciji in opoziciji in le obrisali so se okoli ust po požrtiji, ki se ji reče "porabljen denar davkoplačevalcev za biftek, klobase, darila ipd."

Zakaj je SMC nujnost? Zato, ker je to eno zadnjih upanj, da bo kranjska stvarnost postala dejanska stvarnost. Ne tista, ki nam jo slikajo in malajo in prirerajo plačani mediji našega okolja. Če je njim fino služiti z likanjem resnice o oblasti, prav. A končno in jasno spoznanje je logična posledica stanja na Slovenskem trgu 1. Kjer župana ni bilo na zadnji pomladni seji, poleti je dopust, seja mestnega sveta pa bo - septembra, tik pred volitvami? Higiena, da smrdi.

SMC torej ni državni ampak bo tudi kranjski pojav. Če ne bo, bodo odločili volivci. Tisti, ki vohajo smrad v Stražišču, na tržnico se vozijo v Ljubljano, v Športnem centru pa gledajo sramoto vseh sramot. Toda: se še da farbati ljudi? Komaj čakamo volilno kampanjo in ne navijamo za nikogar. Še manj pa smo trobilo kogarkoli. Zame namreč SMC pomeni "smo mar cepci"? Če smo, SMC ne rabimo...