Nesposobnost oblasti Mohorja Bogataja z merskimi enotami merijo drugi. Mi jo samo plačujemo. Na državni ravni pravijo, da Mohorjeva posadka niti vlog za črpanje evropskega denarja ne zna napisati in zato denarja ne dajo. Zato Kranj plačuje "svojima" gradbincema, ki veselo kopljeta kanale - denarja pa ni. Vsaj za zdaj. Namesto tri in pol milijone evrov so v Kranj poslali drobižek...

Kdo je s projektom, načrti, soglasji krajanov zamujal od začetka mandata? Kdo je projekt dejansko pognal po dveh letih capljanja na mestu? Kdo je trdil, da je vse urejeno? Kdo je zapletal odnose s krajani Drulovke in Orehka, koga so stisnili za vrat s pogajanji? Kdo je odgovoren za nove in nove načrte za čistilno napravo in kdo je kriv, da vse skupaj gradimo pet čez dvanajsto? Kdo je ves čas trdil, da je vse v redu in da denar je in da je Kranj uspešen? Kdo je odgovoren, da smo se tudi tega projekta lotili po kranjsko, po domače, nestrokovno, neodgovorno, počasi in z zamudami? Kdo se je že javno zahvaljeval za pomoč vladi Janeza Janše? Kdo je v Kranju poslušal premierko Alenko Bratušek, ki je terjala od Kranja opravljeno domačo nalogo?

Desetine milijonov stane Gorki. Med tem pa naš župan namesto na seji mestnega sveta sedi za krmilom avtodoma in se vozi po tujini? Med tem pa v mestni blagajni denarja skoraj ni več in bo kmalu zmanjkalo za plače, če ne bo birokracija MO Kranj bolj uspešna! In med tem se koalicija ukvarja z vprašanjem, ali z Mohorjem ali brez njega? In medtem se šef Komunale poteguje za poslanski stolček namesto, da bi dan in noč priganjal odgovorne pri projektu Gorki! In med tem je vse tiho na Slovenskem trgu, mediji pa poročajo, da Kranj zalaga milijone za projekt, ki je eno samo ljubo skrpucalo neuspešnosti, počasnosti in nestrokovnosti.

Ko to preberete, greste na volitve brez slehernega dvoma. Blamaža po kranjsko se namreč nadaljuje.