Kranjski politični parket je še prazen. Čas dopustov je, dva meseca sta do lokalnih volitev. Toda teorij je vse več in ena glavnih je: naj vse ostane kot je! Torej: Mohor vlada kot pač vlada, v senci pa se mastijo vsi, ki so pri koritu. Preprosto: preveč denarja je v igri, da bi zdaj kaj menjali. In bodo Janševi in Židanovi/Kučanovi v Ljubljani skregani, v Kranju pa ob polni mizi prijatelji. Butaste ovčice bodo še naprej lepo strigli in jim metali predvolilne kosti v slogu obnove šole pri Prešernovem gaju in podobno!

Konec koncev: zakaj pa ne? Odločajo volilci. Vsak zase, vsi skupaj. Se spomnite, kako je bilo v preteklosti, ko so se Mohorja Bogataja spomnili "ta glavni" (Bohorič, Kacin...) in ga naredili za župana, preselili v Kranj (že ob prvem mandatu fiktivno....) in na koncu - spodili. No, ja: vsaj hoteli so ga spoditi. Ker jim je zrasel čez glavo in malce po svoje jemal predpise in priredil dražbo za nakupe svojih....ja, ja: preteklost. Pa župana niti mestni svet z nezaupnico ni spodil, se je pa vrnil 2010. In njegova koalicija in on sam so zopet opozorili nase s poravnavo kjer je vse v redu in zakonito, le denarja ni. Kje je? Ni ravno Mohorjeva stvar, on ga je plačal po regelcih in to je to. Kje je končal? Bomo še videli ali pa tudi ne. Take so zgodbe, ko izvoliš župana in ti potem kaj ni všeč: oni vladajo, čas teče, denar pa gre kamor gre...

Trma prejema različno pošto. Tudi tako v kateri nas pozivajo, da s Trmasto kranjsko stranko "udarimo" na volitvah in spremenimo ustaljeno delitev oblasti in denarja. Ja, kandidata tudi že imamo, jasno. In tako se marsikomu zdi, da je čas za spremembe. In nekaj pri vsem manjka: volje. Volja je povezana z volitvami. Volitve z volivci. In vse z zadovoljstvom: imate radi Kranj brez postaje, tržnice, športnega centra, dvorane v Stražišču in s praznim mestnim jedrom?

Dva meseca je časa za razmislek. In odločitev.