Leta 2011 je Mohor Bogataj prečrtal prenovo v Športnem centru, ki je že imela gradbeno dovoljenje in po 50 letih od izgradnje pomenila samo eno: človeško ustrezne, športno primerne pogoje za mladino, za šport. Ta oblast in ta župan sta dobila na igrišču javno izražen protest atletov in nogometašev, nato so v posmeh vsem obnovili dve slačilnici, kopalnici.

Med tem se je Mohorju in podobnim zgodil narod ob protestih. Obdali so občino z ograjami, ljudje so ga proglasili za "mohanglerja" in to je bilo to. Vse je ostalo po starem, oziroma: še naprej je vladajoča posadka političnih strank po svoje skrbela za Kranjčanke in Kranjčane: brez tržnice in avtobusne postaje, brez nove tribune, brez poslovne cone - zato pa z "medgeneracijskim centrom" za milijon evrov, ki ga delajo v hiši, ki jo bodo prej ali slej podrli!? To so naložbe v naše dobro, to so projekti v interesu občanov?

Mestni politik in mestni svetnik in uslužbenec Komunale pa med tem vodi klub kjer se zdaj dogaja narod. Najprej je cenzuriral spletno stran, nato jo je dobil po prstih od države, ker je skušal drugače misleče odstraniti tudi kot člane kluba, sledili so športni "uspehi" in finančni "uspehi" in notranji spori. A je bil ponovno demokratično izvoljen, zdaj pa se mu "dogaja nogometni narod": čas bo prej ali slej prinesel tudi odgovore, kaj omenjeni počne s klubsko blagajno. Kaj počne z nogometom, je že jasno.

Kranjčani smo bolj ali manj riti. Za šanki obiramo tega ali onega, smo fouš temu ali onemu. Vse vemo in vse znamo, če ni treba tega pokazati. Dogajanje naroda je pri nas vedno tako, da večina le opazuje od strani in se ne izpostavlja. Strag, previdnost, kaj vem. Tako pač je v mestu kjer nas vodijo ljudje, ki sploh ne živijo tu, nimajo z nami nič in le veselo izkoriščajo mestno blagajno in dobro živijo z našim denarjem,

Nogometno dogajanje naroda je prvi javni protest po vstajniškem gibanju. Za mnoge nepomembno, a vendarle značilno: ta oblast je pokazala, koliko ji je do športa, športnikov, mladih. Žal: nič.