Pomislite: za plastično dvorano na Zlatem polju bo Kranj plačal okoli 5 000 000 evrov. Če bi najeli kredit in odplačevali dolg, bi imeli novo, lepo, zidano dvorano. Tako pa je Mohor Bogataj v prejšnjem mandatu dosegel postavitev (brez potrebnih dovoljenj), nato je občan Pavšlar stisnil občino in državo, da so iskali dovoljenja in med tem je - pomislite - prišel na oblast Mohor Bogataj in lepo podaljšal koncesijo lastnikom dvorane in povečal letni prispevek na četrt milijona evrov! Toliko nas stane, da smo nadrsali.

Ljudje, ki so lastniki, upravljalci dvorane, se nam smejejo. Nekajkrat je Kranj ostal brez ledu in posledično je občina povečala jemanje denarja iz naših žepov. Ledu pa ni! In nihče ne ve, kdaj bo! Ker se prepirajo šefi, dobavitelji pa ne dajo več energentov, ker niso plapčani računi. Kako niso plačani, če samo mi, ki smo nadrsali, plačamo 250 000 evrov letno? Odgovor: Slovenski trg 1!

Mohor Bogataj začasno stanju na Selu pri Žirovnici. Direktor uprave Mitja Herak se pripelje iz Tržiča. Načelnica za šport ipd. Nada Bogataj Keržan iz Šenčurja. Oni pač ne drsajo v Kranju. Tu samo delajo. Če delajo in kaj delajo, je druga zgodba. Ampak: tak je približno odnos do naših problemov. Kolikokrat so udarili po mizi, kaj so storili, da bi znani "podjetniki" z Zlatega polja ne kopali več zlato v naših žepih in se ne delali norca iz vseh?

Pomislite: lokal ob dvorani pa deluje. In se stekajo evrčki v denarnice istih šefov. Ker imajo ločene števce ali kaj. In se stopi led, gostilna pa obstaja. Je občina poslala inšpektorje tja gor? Smo že slišali župana o tem, kako v Kranju ne drsamo?

Z eno besedo se vsemu temu reče - lumparija. Kolikokrat bomo še nadrsali po 5. oktobru?