V pol stoletja ni kranjskim oblastem (od socialističnih do demokratičnih...) uspelo v Športnem centru ogreti kopalnic in slačilnic, pregnati podgan iz stare tribune in mestu narediti ustrezen objekt za mladino, športnike, občane.

Med tem je NK Maribor zaslužil z enim golom 8 000 0000 evrov. Kakšna je povezava? Za Maribor igrajo najboljši Gorenjci, ki so zmrzovali v kopalnicah in slačilnicah, Mohor Bogataj in še kdo pa so obljubljali prenovo. Kranj je še enkrat več poceni izgubil svoje športnike kot nekoč košarkarje a la Milič, Fučka. In le stara tribuna je o(b)stala in naš župan se je zopet vrnil na oblast in v letu 2011 zadal športu po tej plati smrtni udarec: namesto obljubljenega vadbenega centra je celotna naložba odložena (po grobi oceni) do 2020 ali dlje. Vsekakor pa je kot cinizem svoje vrste prenovil nekaj kopalnic in vanje namestil lesene klopi, ki so jih izdelali v delavnici kjer iščejo pot v družbo bivši odvisniki, nezaposleni...Lepo. Koristno. In obenem - tragično: mesto s 50 000 000 proračuna je nakazalo, kakšno oblast ima. In kako razmišljajo Branko Grims, Nada Mihajlović, Stane Boštjančič (bil proti tudi prenovi kopalnic....). Slednji je rekel, da so se njega dni (in v času njegove mladosti) umivali po fuzbalu doma.... In pobasal svetniški denar za tako izjavo!

Maribor je socialna bomba, a dokazuje, da je v Ligi prvakov. Z delom. S pametjo. Kranj razprodaja ugled. Plavanje je v Radovljici, košarka (v prvi ligi) v Šenčurju, ledena dvorana je v posmeh hokeju in ne v spodbudo in kranjski župan je vedno isti in enak: bomo, bomo, bomo.....Na tekmi v športnem centru še ni bil, pravi. Pa ne gre le zanj. Gre za celoten miselni ustroj vladajoče garniture kjer jim je razprodaja ugleda žal postala lastnost. Če se raje bašejo z mesom za naš denar kot pa dojamejo, da je ugled mesta (in oblasti) mogoč z dosežki. V Mariboru vijolično barvo častijo Kranjčani in pomagajo do zgodb, ki osupnejo Slovenijo, Evropo.

Oni pa žrejo biftek za davkoplačevalski denar.