Ko so mu vstajniki prišli pod okno je odšel "domov" ali pa na "stalni naslov" in ni slišal, da je postal tudi "mohangler". Danes je kandidat stranke, ki je socialna in demokratska, demokratična. Mohor Bogataj je zgodba slovenske tranzicije in političnega kameleonstva. Ene volitve je 2006 izgubil, ker je želel v Kranju z Grimsom in SDS imeti super močno koalicijo. Ko je dobil druge 2010, je tako koalicijo ustvaril in vladal. Kako? No, po njegovo: bil je izvoljen brez programa, vladal je brez programa. Svojemu zaupniku in odvetniku je s pogodbo omogočil 300 000 evrov zaslužka - ta naš socialni župan!? Zdaj bo s stranko SD lahko čez ramena objel Staneta Boštjančiča (pred kratkim je z opozicijskim nespornim šefom "gorenjskega trojčka" prisrčno debatiral na Brionih, skupaj sta obiskala tudi občinsko stavbo...), tožilca, ki je nekoč preganjal kriminalce in še s Kučanom kot mlad partijski kader hodil v Beograd na "maše"! Demokratsko, za malega človeka, za delavca, za socialno državo se bo boril torej Mohor Bogataj, ki je na sponzoriranem izletu dokazoval dobre odnose z enom najbogatejših Gorenjcev Brankom Žiberno, gradbenim mogotcem?!

Ko je zakuhal prvo afero s sporno dražbo, so se ga odrekli levi, ki so ga dobesedno ustvarili. Naredili iz nič. Mu dali Kranj za dva mandata, zdaj dokončuje tretjega. Skupaj z Grosom in Pernetom se jim je posrečilo, da smo zaostali na vsej črti. Kranj je senca mesta, ki je nekoč bilo industrijsko, športno, kulturno, napredno, živo, delavsko. Tudi rdeče, politično. Danes so na volitvah njegovi botri dobili 4 (štiri) odstotke glasov. In če se zraven narišejo ponovno Grims in kompanija iz SDS, bo slika popolna. Kajti za vsem tem so milijoni največje naložbe, ki še poteka. In z milijoni so interesi. In z interesi je Mohor Bogataj.

Zanimivo je, da Mohor Bogataj še skriva svoje "rdeče adute", SD pa že najavlja njegovo kandidaturo, jasno in glasno. Kaj se dogaja v kranjskem zakulisju, bo pokazal čas. Nekaj je že zdaj zagotovo res: ali Kranj zmore Kranjčana/Kranjčanko na Mohorjevem položaju, je odvisno od volivcev. Ti pa so edini pomembni. In če gre osel četrtič na led, si je sam kriv.