Jože Lombar je v Britofu kupil nekaj sto kil mesnin - pljučna, biftek, klobase mu gredo v slast. Zakaj njemu, toliko pa tudi dedec kot je ne spravi vase? Zato, ker ni nikdar znal pojasniti, kdo je meso dejansko pojedel, ker ga je nesporno kupil on - za naš denar. Za denar, ki ga je prejela županova stranka SZNKS za čisto druge namene. Rodila se je mesna afera, ki je razkrila, da so zapravljali vsi po malem, najbolj SDS in SD - drugi sve stranki koalicije Mohorja Bogataja. In slednji? Je skočil pokonci in zatulil, sklical novinarje, se ogradil in obsodil? Še danes pravi, da je bilo vse zakonito čepravn nadzorni odbro občine trdi drugače. Mogoče, da ni bilo moralno - zakonito pač je. In pod to se je podpisal nekdanji tožilec in svetnik Stane Boštjančič /SD/. Sramotno trošenje našega denarja je oblast Mohorja Bogataja pometla pod preprogo, ki se ji reče - kaj nam pa morejo!

Jože Lombar je ostal po aferi navidezno sam. Celo posel z občino je zaradi določil zakonov moral prenesti na Komunalo kjer še vedno lepo zasluži. Mohor Bogataj ga ni omenjal, ne hvalil in še manj grajal. Zdaj pa je objavil, da ga podpira in kandidira - mesni svetnik in mesna stranka! Ki naj bi si prizadevala za napredek KS, kajne? Mohor Bogataj je tako samo potrdil, kdo je in čigav je. Biftek župan biftek stranke z biftek predsednikom. Zakaj? Zato, ker so taka dejstva in ker Mohor Bogataj kranjske tepčke še naprej lahko "futra" - z biftekom politične požrtije, samovolje!

Biftek nas je stal relativno malo. Podpis Mohorja Bogataja pod preklic pogodbe z dimnikarji pa nas že stane 835 000 evrov. Toliko so uspeli iztožiti Dovrtelovi, a sodba še ni pravnomočna. Pravnomočno res pa je, da je Mohor Bogataj nezakonito prekinil pogoddbo in od tam naprej je samo še vprašanje, koliko bo to nezakonito dejanje enega človeka stalo vse nas.

Danes je "partija" rekla ne Mohorju Bogataju. Do zdaj so mu Nada Mihajlović, Stane Boštjančič, Beno Fekonja ipd. "držali štango". Volitve res povzročajo tektonske premike, kajne? Ampak: nekaterih ne premakne nič in zato sta Jože in Mohor zopet skupaj. In lačna ne bosta, vsaj bifteka ne...