Najprej je kazalo, da se nikomur ne ljubi. Potem pa - naval. Gneča. Krvav boj. Spletke. Preigravanja. Strici in tete iz ozadja. Novi obrazi in ljudje, nove in stare stranke, liste. Bizarnost: občinska uradnica bi bila rada županja. Posebnost: vsaj dva kandidata sta nezaposlena, garata za županski stol. Zakulisni boj: stranke preigravajo in izigravajo. Tisti z listami so ena plat, nova stranka druga plat, dosedanja koalicija tretja plat in tako dalje in tako naprej.

Kdo iz dosedanje kranjske opozicije kaj "miga"!? Združba politične impotence je do zdaj izpostavila enega kandidata s svojo listo, ki pa ga zanima zlasti mestni svet. Eden od opozicijskih svetnikov je postal Cerarjev kandidat. In to je vse? Kje so tisti, ki so z Listo Hermine Krt prišli v mestni svet in kje so Mladi za Kranj in drugi? No, nekateri so v ozadju kandidatov, ki so na oko povsem politično novi, a s podporo že prekaljenih kadrov.

Kaj pa mi Kranjčani? Pokali smo od smeha ob županovi zastonj promociji kjer nam je sporočil, da bo uredil športni center, avtobusno postajo. To je tisti župan, ki je vse to za leta in leta odmaknil, pozabil, dejansko prezrl. Takih obljub bo seveda tudi od novih kandidatov zagotovo nekaj, morda veliko. Kajti je čas obljub in čas za kandidate vseh vrst. Pohvalno je, da je tudi nekaj žensk.

Zdaj bo počasi konec "presenečenj". Morda bo še kdo iz Stražišča kandidiral - tam res ne manjka politikov od evropske komisarke do nezaposlenega kandidata za župana. V tej poplavi bo treba nam občanom - izplavati. Nekaj je pa gotovo: med ljudmi velja optimizem. Zakaj? "Slabše kot je, ne more biti!" trdijo tisti, ki so dojeli kaj nam je velika politična koalicija prinesla tam izpod Stola...