Da je kandidatura šivilje za županski stol bolj ali manj strankarski trik, smo že napovedali. Zato je na televizijsko soočenje kandidatov in kandidatke za župana ni bilo. In kamera rada razgali vse: kdo ne zmore povedati povedi, ki bi bila smiselna, kdo jecljajoče pojasnjuje nekaj kar sploh ni tema in tako naprej. Tragičen je bil Mohor Bogataj, ki praktično ni zmogel našteti ničesar kar JE NAREDIL ampak v glavnem govoril o tem KAJ BO IN KAJ BI MORALI NAREDITI...Logično: zmagal je brez program in zdaj ta program hoče dokončati. Resnično žalostno je bilo videti tudi nekatere protikandidate, ki so popolnoma nevešči nastopanja, niti aplavz navijačev tega ali onega ni pomagal.

Zanimivo je, da so se sicer predstavili že skoraj vsi, le naš župan ne. Ne upa pred novinarje? Ali pa se mu na lokalni sceni ne zdi potrebno? Ali pa programa nima? Kot smo seznanjeni, je njegov šef za kampanjo s Tenerife Milan Podgoršek predvidel vse do zadnje podrobnosti. Elaborat je Mohor prevzel in po njem naj bi pač tekla njegova kampanja. Kjer manjka tudi stranka, ki ga predlaga! Ki ima enega csamega "mesnega" svetnika, Jožeta Lombarja. In tudi o tej temi je naš župan pred slovenskim avditorijem uporabil nov biser opravičevanja afere: pravilnik je v redu, jaz pa nič ne morem storiti. Ali res? Kdo predlaga odloke, vse predpise, proračun, sleherni akt, ki ga obravnavajo svetniki? Župan.

Televizijsko soočenje je odkrilo, da bo boj zanimiv in tudi napet. Ne bo manjkalo ustreznih taktik in zato je bilo zanimivo vprašanje Mohorju Bogataju: "Vas podpira SDS!?" (stranka je podporo javno že objavila) in nerodno izmikanje odgovoru. Vsi ostali torej imajo možnost, ker kljub jecljanju in še čem delujejo transparentno. Nič ne skrivajo, kdo so in kaj so in od kod so.

Mi pa čakamo, da dobimo župana/županjo Kranjčana/Kranjčanko. Uvoženih je bilo dovolj, kajne? Pa dober tek stranki in županu z vsemi 200 kilogrami mesnin, ki so jih pojedli na naš račun!