V vsej mestni upravi niso mogli odkriti v.d. šefa za turizem. Pa je vskočil bivši policist, zdaj direktor metne uprave, s tržiškega konca uvoženi Mitja Herak. To je zdanji biser tiste koalicije, ki je dovolila, da so se v Komunali na vodilnih mestih zaposlili Beno Fekonja, Jure Kristan in Evstahij Dermota potem, ko so postali mestni svetniki. To je ista koalicija, ki se je osramotila z zavrnitvijo direktorice Prešernovega gledališča, ker "ni dovolj naša" (prosto po Stanetu Boštjančiču). To je ista koalicija, ki je požegnala direktorico Ljudske univerze Tanjo Šmid, ki jo je zavrnil minister. In to je ista zasedba istega župana, ki je najprej predlagala svetnico LDS za priznanje, zdaj pa mestna revizija kaže, da je Darja Kovačič prav na LU počela marsikaj spornega. To je koalicija, ki je omogočila, da svetnik Jože Lombar posluje na isti način preko Komunale, ker mu država poslov z občino ne dovoljuje več. To je koalicija, ki je mirno dol požrla, da mestni svetnik Klemen Valter v Gorenjskem muzeju po "SDS liniji" posluje veselo brez razpisov s strankarsko direktorico, ki so jo dobesedno morali nagnati - a o spornih dejanjih ni nič vedela šefica organa nadzora, mestna svetnica v kvoti SDS Andreja Valič Zver. In to je točno tista koalicija, ki je mirno sprejela 300 000 evrov vredno pogodbo župana Bogataja s političnim partnerjem in odvetnikom - vse iz žepov davkoplačevalcev. Into je tista koalicija, ki ima v svojih vrstah podžupana Homana (SDS), ki se po Ljubljani bori za (Janševo) pravico, doma pa služi s stisko drugih, ko izvaja mediacije (izvensodne poravnave), ki jih mi plačujemo, pogodbo pa on malo "podraži", da je več v žepu....

Koalicija Mohorja Bogataja temelji na "mesni stranki". In na tihi podpori Branka Grimsa tudi vnaprej. In na ljudeh, ki pridejo delat kampanjo kot je na Tenerifi živeči Milan Podgoršek, bogati podjetnik. In na svetnikih, ki goljufajo s prijavo bivališča in na svetnikih, ki so v opoziciji tiho kot r... Kajti če si ne želimo koalicije, ki nadaljuje začeto, enako težko dojamemo, da sta v opoziciji "legendarna gospodarstvenika" Jakob Piskernik in Janez Bohorič kot opomina o propadu dveh nekoč najbolj bogatih podjetij v Kranju in širše.

Da bo direktor mestne uprave spotoma z lahkoto urejal še turizem, ne dvomimo. To, kar so storili na koncu mestni svetniki, je samo dokaz kdo so in kaj so in kakšni so. Volitve so 5. oktobra.