Stranka za napredek KS? Ne se hecat! Kaj so oni prinesli KS Huje in tako naprej. Pa nova stranka lokalnih skupnosti? Osredotočena na Pševo, Bitnje in okolico? Zakaj imamo v Kranju in okolici tak naval na dobra dela za vaščane? Zaradi napredka? Ali zaradi tega, ker h KS odtekajo milijoni iz proračuna brez kakega kriterija. Brez jasnih meril. Kar tako: mi rabimo, dajte denar. A ga ni za vse: na primer Bitnje. Zgornje in Srednje in Spodnje so labirint. Kjer je hišna številka 240 zraven številke 48. Kjer odpove Gooogle. Kjer ni bilo nikdar denarja za ulični sistem, za ureditev nečesa kar je nujno. Zato pa je KS Trstetnik z mesnim svetnikom in predsednikom KS in stranke za napredek KS v eni osebi dobil od nas do zdaj 1,7 milijona. In 1,3 milijona je šlo k enemu gradbincu, ki dela, da je veselje.

Lokalne skupnosti ali krajevne skupnosti so pač nateg za volivce. Kjer je treba v Kranju osvojiti Planino s kakšnim soglasjem za delovanje lokala pozno ponoči in podporo kake ozke skupine, po možnosti z nacionalnim pridihom. V okolici pa so na prostem lovu volivci, ki vidijo kako prenovljeno cesto in rečejo: to je dober župan. In so zadeve urejene. In tako se "dela oblast"! Kajti: župana podpira prav taka stranka in še ena je v rezervi. Podžupanova. Ki je doma z Orehka in Drulovke kjer je bil ob nezadovoljstvu s čistilno napravo na javni tribuni tiho kot ... Kaj bi se on s tem ukvarjal, ko pa je že pred leti postal solastnik vsega plinovoda v Kranju preko podjetja kjer je solastnik!? In zdaj se nam smeje s plakatov, da bi zopet podprli lokalne skupnosti! Isti podžupan, ki ni nikdar javno niti z eno samo besedico obsodil dejstva, da je v prejšnji stranki omogočil "mesno afero". Ne, po sistemu delitve celic so iz ene stranke naredili dve.

Lokalne skupnosti in njih potrebe so torej odlično predvolilno orožje. Seveda je dobro, če pri tem lahko pomagajo stranke kjer vodilni ljudje veselo (posredno ali neposredno) sodelujejo z občino pri "kšeftu"! Jasno: vse je po zakonih in predpisih in regelcih in pravilih. Le denar curlja po ustaljenem toku: od občine v lokalne skupnosti. In k lokalnim partnerjem.

Zdaj grem pa pomagat poštarju, da se ne izgubi v Bitnju....je bolj nov....in težje najde našo hišo kot Alenka pošto v Stražišču.