Razprava na eni od sej mestnega sveta o proračunu. Dom upokojencev Kranj je prosil za pomoč pri prenovi oddelka za dementne, ki jih je (povsod) vse več in terjajo posebno skrb: "20 000 evrov lahko damo, a več res nimamo!" je dejal župan Mohor Bogataj ob miloščini za prenovo, ki sicer že poteka.

Klobase, lepe besede in 300 000 evrov - to pa je bila zgodba tik pred volitvami. Najprej je SLS podprla kandidaturo župana Mohorja Bogataja, ki je v proračun za nakup prazne in propadajoče stavbe namenil 250 000 evrov. A je bila cena 300 000 in so na brzino našli še 50 000. Zato, da bo v Mavčičah zacvetela kultura. A na predstavitev ni prišlo niti 50 krajanov. Zato pa podporniki in avtorji posla, ki je zvabil nasmeh na usta Alojzija Ješeta, šefa kranjska SLS, mestnega svetnika koalicije in tudi šefa KS Mavčiče. Kjer podjetnik, njegov nečak, v zadnjih letih strmo viša vsoto prihodkov, ker pridno dela - uganili ste - za svoj kraj in MO Kranj.

Dom v Mavčičah potrebujejo. A kupiti v teh časih dotrajani poslopje, zmore le občina. Ki ima za stare, dementne, nebogljene 20, za svojega svetnika in njegov projekt pa 300 000 evrov. Pošteno, sprejeto od koalicije kjer največ glasov prispeva SDS Branka Grimsa. Ki je v Mavčiče pripeljal skoraj vse svoje svetnike. In pokazal, kam nas pelje "nova koalicija"! Krajani niso rajali. Mladine preprosto ni bilo. Pa je dom zanje, kajne? Ne, v Mavčičah bi radi čisto vsakdanje zadeve: kanalizacijo, kako cesto..

Dom upokojencev in dom v Mavčičah sta dva dokaza, kaj je proračun. Politično skrpucalo kjer se ljudi bolj malo vpraša. Je pa dobro pred volitvami priti na klobaso in se pokazati v javnosti: Poglejte kaj zmoremo, kako smo vam kupili dom za vaše radosti!

Tragika vsega je, da so ta isti dom mnogi med nadvzočimi gradili sami. Ali pa njihovi očetje in dedje. Zdaj so njihov dom zopet sami kupili!? Iz naših žepov in po sklepu biftek koalicije. Dober tek!