Bi vi "znoreli", če bi vas (posredno) prisilili, da zapustite svoj dom kjer imate tudi gostilno od katere živite, ker ga bodo podrli!? Bi vi skušali dobiti višjo ceno, a se pač sprijaznili, kar dobite, ker je rušenje gotovo, v objekt pa ne smete vložiti niti centa, ker vam tega (zaradi rušenja) ne bodo priznali pri odkupu!? Bi vi "znoreli", ko bi nato ugotovili, da rušenje enkrat bo - a je med tem kupec objekt "oživel" (vam pa rekel, da ga bo rušil), ga spremenil brez dovoljenj, ker gre za prenovo (vi pa ste za vsak premik zidaka potrebovali vse papirje)? Zato je logično, da po prvem razburjenju pristavite lonček - če ne kdo gradi v ruševini, ali je to zakonito? Da je negospodarno zapraviti za vse skupaj 1,3 milijona evrov, bi povedala vsaka gospodinja, ki se ukvarja z "mesečnim proračunom"!

Zdaj je na občini prišla ura resnice: z bivšo lastnico se je treba pogajati. In po možnosti čim dlje, da minejo volitve ipd. In nikomur nič povedati o tem, kaj se dogaja na Slovenskem trgu 1. Izida sta možna dva: tožba bivše lastnice zaradi tega, ker je bila pri prodaji zavedena, celo prevarana. Ali pa nekaj jurjev iz občinske blagajne. Ne iz Mohorjevega žepa, iz naših žepov bodo šli evri za morebitno pravdo ali pa za odškodnino. Izid ni znan, ne napovedujemo ga. Ob tem imamo prazno šolo pri Prešernovem gaju, pol Globusa je praznega ipd. - tam bi se lahko starejši šli kuharje, brali knjige ipd. Ne pa v za rušenje predvideni stavbi. Eden od tistih, ki je bil pri vsem skupaj zraven nam je neuradno /zato ne navajamo imena/ rekel, da ga srce boli, ko vidi, kaj se prenavlja....

Tajna pogajanja na naš račun za Blažunov zapitek. Zgodba o resnični norosti, ki jo prekriva "skrb za starejše". Lepo. Ko je bilo treba za dementnev domu upokojencev kaj primakniti iz proračuna, je župan skrušeno jamral, da "so komaj našli 20 000 evrov"!? Halooooo? Zanje 20 000, Blažunova avantura pa stane 1 000 000 /600 000 nakup+cca 400 000 prenova/ kranjske davkoplačevalce!

Včasih imamo občutek, da je konec početja sedanje oblasti. Da so izčrpali seznam res spornih početij na naš račun. Blažunova gostilna potrjuje: pri njih ni konca!