Politično koristolovstvo ali preprosto "zamenjava programa"!? Pomislite: LDS je nekoč v Kranju dobesedno "izumila" trgopvca z avtomobili Mohorja Bogataja. Na hitro so mu v Kranju (ne boste verjeli: Milan Podgoršek je bil tu zraven) našli pri Vodovodnem stolpu "stalni naslov" in porazili Vitomirja Grosa, nesporno župana pomladnih strank. In potem se je zgodilo, da se je kasneje zaradi lumparije z lokali na Koroški LDS (Jelko Kacin je grmel....) odrekla Mohorja Bogataja in mu celo izrekla (z večino v mestnem svetu) nezaupnico in terjala odstop. Pa se je požvižgal na to in - prav kmalu - postal politični partner Branka Grimsa(SDS). Ene volitve je izgubil, tudi zdaj pa mu Branko Grims pošilja politične poljubčke, Mohor je na zunaj hladen, a ljubezen vre. Od LDS pa je pristal pri podpori SZNKS, ki je stranka enega šefa - mes(t)nega svetnika s stotinami kilogramov mesnin...Ja, v politiki je vse mogoče in vse možno. Več strank, list, programov, voditeljev je zamenjala samo še Kranjčanka Alenka, kajne?

Trgovec z avtomobili (nasprotniki mu očitajo tudi krivdo za padec prodaje vozil kar bi razveselilo sicer vse analitike, ki so se s tem ubadali po svetu - zdaj imamo grešnika) Boštjan Trilar je ustanovil svojo stranko. Prefinjena poteza ali...? Učinek: ima 8 svetnikov in bo sedel v mestnem svetu. Do zdaj politično ni bil aktiven, a je očitno dobil široko podporo. Slabo ali dobro? Bo koalicija spet vladala brez milosti do opozicije? Se bo učil politike tako kot sedanji župan, ki je svojega svetovalca nagradil z občinsko pogodbo za svetovanje za 300 jurjev!? Ne vemo, vemo pa, da je zadeva transparentno jasna: podpirajo ga tisti, ki so prišli v politiko na novo in tisti, ki so Mohorja že enkrat porazili. Pa še mnogi drugi, ki so pred drugim krogom to potrdili. Slabo? Dobro? Podatki govorijo zase.

Kajti naš župan v primeru poraza ne bo svetnik. Sploh ni bil na nobeni listi. Je ocenil, da to ni zanj: ali župan (kjer podpis šteje od pogodb do računov), ali nič? Zanimivo: vsi županski kandidati (če ne štejemo epizode s šiviljo) bodo sedeli v mestnem svetu, ker so vodili svojo stranko ali listo. Razen Mohorja Bogataja, ki ga kandidira Jože Lombar /SZNKS. Našega župana zanima torej le plačana in vplivna funkcija, v svetniški klopi ne bo sedel. To ni zanj, za to se sploh ne poteguje. Probleme naj v primeru poraza rešujejo tisti, ki bodo imeli korist!?

Mohorja ne boste srečali v trgovini v Kranju. Pa tudi v mestnem svetu ne.