Zaploskali smo si, ko smo zvedeli, da nas bere sam aktualni župan Kranja in nas v okviru svoje predvolilne kampanje jemlje resno in nas komentira, povzema, analizira. Da nas berejo v nasprotnem taboru, je dejstvo. Da nas dnevno bere tisoč in več ljudi, je znano. In da se bližamo z naglico proti trem milijonom klikov, je neverjeten razvoj. Kajti: Trma je sad čisto spontanega in prostovoljnega odziva na Kranj in okolico, na Kranjčanke in Kranjčane.

Župan torej bere Trmo. Da bi jih bilo čim več. Kajti na tak način bo več tudi odzivov - kritičnih smo najbolj veseli. Res je, da nas skuša tudi ugleden bralec malce "spredalčkati" in res je, da se mu v analizi zapiše kaka napakica, a saj se tudi nam. Priznamo in ni nam prijetno, če ugotovimo, da smo naredili nekaj narobe.

Zato predlagamo, da sledite županoma (za zdaj sta še dva, od nedelje bo eden). Da preberete Trmo in jo po možnosti še komu ponudite, priporočite, všečkate. Tudi če je priporočilo v slogu "Trma nima pojma" ali če ste kritični. Kranju namreč manjka tistega, kar zdaj doživljamo: boja mnenj, stališč, pogledov, idej - za naprej. Manjka nam iskrivosti in iskrenosti. Manjka nam dejanskega soočanja več pogledov na isto stvar, problem. Trma je eden teh pogledov - ne edini, še manj edini pravi. Smo subjektivni, a z jasnim ciljem: če v naši subjektivnosti prepoznate svoja stališča ali če najdete informacije, ki jih drugod ni - smo na poti k objektivnosti.

Župan (in naš proračun, ki ga mi plačujemo) plačuje letno za podobo Kranja v medijih tisoče evrov iz naših žepov. Nas ne plačuje nihče - ne prejšnji, ne sedanji, ne prihodnji župan ali kdorkoli. Zato imamo tako radi, zato tako ljubimo Župana (z veliko). Ker nam je vsak bralec dragocen. In Trma nima cene. Nas se za čevapčič ali dva ne da kupiti.