Po spletu je zaokrožil nagovor visokega kranjskega oblastnika iz županovega kroga, ki nagovarja nekoga, da naj "zrihta še kak glas za Mohorja, da ne bo ta golazen prišla nazaj..." Morda gre za spretno manipulacijo, a znan je tudi sogovornik. Zanimiv je termin "golazen", ki bodisi leti na njegove nasprotnike ali na volivce, ki so v prvem krogu celo dali "golazni" več glasov. Poudarjamo: ne gre za našega župana, da ne bi v manipulacijo padli mi. A je politik znan in izpostavljen in ima od sedanje oblasti nesporno korist, zato je lahko verjeti, da si prizadeva proti "golazni"!

So res dovoljena vsa sredstva? Na Trmo smo dobili posnetek kombija, ki naj bi vozil volivce na volišče za predčasno glasovanje. Vsak dan ali več dni zapored. Nič narobe, dovoljeno. A očitno so interesi po oblasti v Kranju posebej močni. Kajti taka raven kampanje (z ene ali druge strani, ne delamo razlik) je dokaz, da se za kranjsko oblastjo skriva ogromno tistih, ki bi dali vse, da bi bila oblast njihova. Dobesedno.

Županova podporna stranka SZNKS je doma na Trsteniku kjer volitve niso končane. Vsaj uradno ne. Gre za to, kdo bo vodil KS, ki je iz proračuna prejela od 2010 dalje 800 000 evrov. Kjer so preko študentskih napotnic sorodniki predsednika KS Jožeta Lombarja plužili in posipali ceste, zdaj pa to počne podjetje njegovega sorodnika. Skupen seštevek takih del za kraj in krajevno skupnost je 120 000 evrov (vir Supervizor Komisije za preprečevanje korupcije). Zato lahko razumemo, da je interes in boj za vladanje v KS močan. Zato je močan tudi na občini. In v državi.

Trma je v teh dneh doživela uveljavitev kot še nikdar od začetka koncem 2011. Odziv je neverjeten, a še ni zadosten. Trma bo še rasla. To pa je naš interes, ki ga javno povemo. Zato so za nas nedeljske županske volitve samo potrditev, kako prav imamo, ko pišemo o vsem in vsakomur. Zato smo mi te volitve že zmagali. In dokazali, da v Kranju medijsko enoumje ljudje lahko presežemo s tem, da smo obveščeni in obveščamo druge. Mi tega ne delamo za plačilo. V tem je vsa razlika. Pa četudi smo potem golazen!