Danes popoldne nas je doletelo sporočilo o tem, koga na volitvah v Kranju podpira "štab Janševe stranke"! Presenečenje: na seznamu občin s podporo SDS ni Kranja, ne Mohorja Bogataja. So se mu odrekli potem, ko so kombiji vozili volivce z gradbišč in delovišč, ko se je predčasnega glasovanja udeležilo nekaj sto več volivcev kot v prvem krogu? So se pri SDS najedli čevpčičev in bi zopet raje "kranjsko klobaso po domače"!?

Kukavičje jajce Branka Grimsa je namreč Mohor Bogataj. Ki ga kranjski politik državnega formata in poslanec podtika potuhnjeno v naše gnezdo. Pošilja dokumente o podpori, javno pa je tiho in tudi izbrani kandidat ne zmore jasno in glasno sporočiti ničesar. Oziroma: oba se delata norca iz volitev in volivcev. Ali pa so se za tako taktiko dogovorili v štabu na Trstenjakovi v Ljubljani? Lahko. Mogoče. A ne spremeni dejstva, da smo Kranjčanke in Kranjčani tepčki in bebčki, ki naj samo izvolimo, potem se bo politika že dogovorila. Kot so se do zdaj. Bojan Homan, poklicni podžupan, Darko Jarc (svak Branka G.) nepoklicni podžupan, Jure Kristan kot svetnik s službo na Komunali, Gregor Tomše s službo v fundaciji so ljudje, ki so v Kranju poleg politične funkcije članov Mohorjeve koalicije imeli še korist. Povezano s politiko? Ne vemo, lahko pa sklepamo.

Kdo se torej sramuje Mohorja in zakaj je sram Mohorja? Perfidna igra z volivci je dejansko tipično kranjska. Je župan tukaj doma ali tukaj stanuje? Je Kranjčan ali "kašar"? In tako naprej. Zato mi nimamo nič proti zmagi kandidata, ki najprej v vonjavah čevapčičev čaka na izid volitev, nato pa reče, da s tem lokalom nima nič. Mi imamo radi tako kranjske kllobase kot čevapčiče in še kaj. In to javno povemo. Ne maramo pa hinavščine. Človeške in politične in nasploh.

Epilog volilne kampanje je torej slika in prilika kranjske politike. Če največja kranjska in velika državna stranka tako ravnata z javnostjo, je prav, da naslednja štiri leta župan dela z nami kar hoče.

Oziroma tako kot do zdaj. Kako že blejajo ovce????