V prihodnjih dneh boste na Trmi zvedeli še kaj o zadnjih zgodbah oblasti, ki je ni več. In dvignjena pokrovka vedno prinese dve možnosti: zadiši ali pa zasmrdi. Počakajmo. Za uvod v to mešanje po loncu Mohorja Bogataja pa tale seštevek: treba bo rešiti spor z dimnikarjem (odgovoren župan MB) za okoli 800 000, z NLB (odgovorna oblast MB) za okoli 300 000, Mirjano Grašič Šircelj-Blažun (vložen 1000 000, koliko odškodnine - če sploh), prej ali slej bo znana usoda 600 000 za poravnavo z zadrugo (občinski denar pristal neznano kje, odloča sodišče). In potem še zgodbice o poslih s krajevnimi šerifi kjer smo podjetnikom "blizu vrha mestne oblasti" plačevali lepe denarje za občinske posle.

Novi župan trdi, da gleda naprej - a treba bo temeljito pogledati pod pokrovko za nazaj. Zanimiva bo tudi analiza volitev v eni od krajevnih skupnosti kjer so skušali "majhna odstopanja od uradnih izidov" do zdaj skriti v lonec z vročo župco, a ne bo šlo. Da o liku in delu našega podžupana - mediatorja ne pišemo. Pomislite: revizija izvensodnih poravnav še ni konačana. Pa bo, prej ali slej bo. In bomo potem vsaj zvedeli, kdo vse je skrbel, da so bile izvensodne poravnave iz naših žepov urejene tako, da so občinski uradniki s podžupanom na čelu kaj postrani zaslužili.

Zgodovino pišejo zmagovalci. Toda vse našteto stane milijone evrov. Za postajo, tržnico, tribuno pa ni (bilo) denarja?! To je največja laž prejšnje oblasti, ker je za nakup krajevnega doma v Mavčičah bilo 300 000 evrov in več. Pa nikakor ne odrekamo pravice ljudem, da so jim kupili nazaj dom, ki so ga sami zgradili. Ampak: če greste po vasi, vam bodo našteli mali milijon zadev, ki so bolj nujne.

Ob dvigu pokrovke nad početjem Mohorja B. ni o tem, kaj bomo zavohali nobenega dvoma.