Sodnica Marjeta Dvornik vodi občinsko volilno komisijo. V njej je tudi članica, ki je za prejšnje volitve dala "lažni alibi" svetniku, ki je bil kasneje zaradi tega izvoljen. Skratka: kot članica občinske volilne komisije je vedela, da kandidat ne stanuje v Kranju in ne sme biti izvoljen - a je celo tega človeka prijavila na svojem naslovu. Lažno. Navidezno. In mu omogočila sejnine in še kaj. Ko je sodnica in predsednica komisije Marjeta Dvornik to zvedela, ni v tem videla nič narobe.

Zdaj se je zapletlo na Trsteniku. Ista predsednica iste komisije je v volilni odbor poslala prebovalko druge občine. Kar je nezakonito. Kar pomeni, da je na volitve padel sum legalnosti. In potem še dejstvo, da je krajevna volilna komisija vzela glasovnice in jih preštela sama. Brez prisotnosti člana občinske volilne komisije, ki naj bi ga obljubila (češ: pride nekdo na Trstenik) Dvornikova. In za povrh so uradni potem podatki krajevno obremenjene komisije in ne nevtralnega volilnega odbora. Ki zdaj vlaga pritožbo in obvešča o primeru volitev na Trsteniku policijo.

Vmes so bili še čevapčiči in domnevno kupovanje glasov z zastonj pojedino ali kemičnimi svinčniki. In tudi v teh primerih ni bilo nič narobe, so zatrdili tudi na občinski volilni komisiji. Primer s Trstenika kliče k neodvisni, pošteni preiskavi. Kajti, če so šteli kot so šteli in volili kot so volili, potem je treba vprašati predsednico občinske volilne komisije o njeni odgovornosti. Volitve so izraz volje ljudstva. In tu napak ne sme biti. Vsaj postopkovnih ne. Vsaj tistih ne, ki terjajo strokovnost in - poštenje.

Sodnica Marjeta Dvornik svoje članice kljub dokazanemu, jasnemu spornemu dejanju ni izločila ali odstopila sama. Mirno je potrdila, da je bilo vse v redu, če članica volilne komisije goljufa. Kajti lažna prijava je goljufija. Kaj se je dogajalo na Trsteniku pa ne vemo. Vemo le, da obstaja več zapisnikov in več resnic in več izidov. To pa je za občutek občana in volivca silno slabo.