Da novi župan nasledi od starega vse dobro, je točno. Da vse slabo, je nujno. Na hodnikih občine se že šušlja o reviziji. Tisti, ki bo pod drobnogled vzela početje kranjske oblasti v času Mohorja Bogataja. Kjer si dva, ki si delita mizo in posteljo, delita tudi posle - z javnim denarjem, jasno. Dobesedno! In kjer se pojavljajo nova in nova podjetja, ki zmagujejo pri poslih z občino z "zbiranjem ponudb" in "oddajo naročil"! In to podjetja, ki do pojave Mohorja niso imela poslov z občino. To je skupna značilnost. Mar to pomeni, da ne bi smela poslovati s Kranjem!? Kje pa. Le vzorec je zanimiv. Zrel za revizijo.

Šele zdaj se nam počasi dozdeva, kako prav smo imeli, ko smo kazali s prstom na oblast kjer podžupan pogodbeno opravlja izvensodne poravnave in si račune sam potrjuje in izplačuje. Ja, ni še končana revizija na tem področju, Bojan Homan pa bo podžupan do 12.11.2014. In mediator potem lahko še naprej, le odnos z občino kot plačnikom bo drugačen.

Neverjetno je, kako tiho so občinski uradniki. Kako jih je strah. Kako gledajo in nič ne vidijo. Kako delujejo posamezni uradniki na položajih, ki so šefi teh početij! Kako gredo tisoči in stotisoči evrov v prave žepe. In kako se posli prepletajo z imeni in imena s posli. Računi vse kažejo in Trma vsak dan točno ve, kdo je bil in za kaj plačan z računa MO Kranj. Ni več skrivalnic. Javni denar nam je na očeh in presenečenj res ne manjka.

Nekdo iz kranjske politike nam je nekaj rekel o reviziji. In morda kakšni kazenski ovadbi za povrh. Pa ne gre obsojati nikogar preden so stvari znane in potrjene. Le indicev je vse več. In dokazov tudi. Hudo breme je na naslednji posadki, ki bo krmarila Kranj. Ničelna toleranca do korupcije. Tudi to smo slišali na hodnikih kranjske politike. Bomo videli.