Storitev se plača, usluga je brezplačna. Razen v politiki. Tudi kranjski. So veliko stale volitve in je treba poravnati za nazaj stroške? Morda. Si je treba zagotoviti nekaj rezerve za čas, ko bom brez službe, funkcije, položaja? Morda. To je lahko smer razmišljanja, ki vodi v črno luknjo. Ne tisto v vesolju, tu med nami. Ali si mi vsi še znamo predstavljati, da lahko ena sama dobra provizija za posle z občino nekomu pomeni leta brezskrbnega življenja?

Se spomnite bivšega župana Mohorja, ki je med svojo skrivnostno zaposlitvijo "na projektih" prenovil družinsko hišo na Selu pri Žirovnici in nikdar povedal, kje je delal, ko ni bil župan? Skrivnost? Morda. Njegovi najožji sodelavci so ga špecali, da je delal za hrvaško podjetje ipd. Nepreverjeno. Gotovo pa je le eno: nič hudega mu ni bilo. In potem tisti gradbinec, ki je prenavljal njegovo hišo z občino zasluži milijon v nekaj letih, ko pride Mohor na oblast!?!

Zakaj taki namigi, občutki, povezave? Ker ne maram(o) Bogataja? Ker smo za Trilarja in proti Bogataju? Ker smo Bogataju osebno gorki, ker imamo neporavnane račune? Mogoče je ponuditi tako razlago, ali pa slediti denarju. Našemu. Ki ga troši Mohor Bogataj po volitvah. Ko plačuje račune, ki so nedvomno po zakoniti poti prišli na občino. In imajo zakonito podlago. Ali pa je vse okoli njih in za njimi res črna luknja sumljivih poračunov zakonitih računov, se je odločila preveriti nova oblast.

Dolgo časa se poslavlja bivši župan in bivši direktor se je skril med uradnike. Molčijo veliki podporniki kot je Branko Grims iz SDS - zdaj največje opozicijske stranke. Molk pa samo pomeni, da se strinjajo. Z vsem početjem "njihovega" župana.

Ali je to (bil) naš župan?