Ko so Mohorja Bogataja vprašali, kaj je delal, ko ni bil župan, se je sprenevedal. Ni dal odgovora. Ko so ga vprašali, kolikokrat ga občinski šofer na naše stroške vozi na Selo pri Žirovnici, ni zmogel jasnega odgovora. Ko so ga vprašali, kaj osebno misli o sloviti mesni aferi, se ni javno opredelil. Ko so ga vprašali, ali ga podpira na volitvah SDS Branka Grimsa, se je sprenevedal.

Taktika za neumne Kranjčanke in Kranjčane je dobila epilog, danes predaja oblast posadka, ki je bila zase uspešna, za Kranj malo manj. Moralno vprašljivo kadrovanje (direktorica gledališča ni bila dovolj naša...), moralno vprašljivo prehajanje iz politike v gospodarstvo (trije mestni svetniki so potico poiskali v komunalnem podjetju v lasti občine), moralno vprašljivi posli svetnikov in podžupanov (mediacijska zgodba še čaka na razplet, mestni svetniki so sami ali preko družinskih članov črpali proračun), vse to je zdaj preteklost. Ali res?

Če bo revizija poslov pokazala nepravilnosti in osebno odgovornost, terjamo občani Kranja zelo jasno posledico: odškodninske tožbe. Če je kdo podpisal kaj, kar škodi našim žepom in našemu proračunu, ki ga polnimo davkoplačevalci, terjamo poračun. Dovolj je bilo megle s politično odgovornostjo, terjamo tudi osebno. Podpisi so znani, posledice tudi.

Kranj je imel župana kot si ga je zaslužil. Bili smo pač "ovce", ki samo blejajo - oblastniki pa nas vodijo kamor hočejo. Kranj je zaostal, moralno in materialno. Smo slovensko slepo črevo kjer so se ob koritu znašli ljudje, ki so krulili in žrli do onemoglosti. Tako početje je na volitvah dobilo zaušnico kot že dolgo ne. Zato je prav, da se na Selo pri Žirovnici ne bo več vozil občinski šofer. Fertik si.