Branko Grims je tragični lik prve seje mestne oblasti. Tiščati "svojo" Sašo Kristan v kadrovsko komisijo je bilo kot bi se leta 1945 maja med "ta bele" vpisal. Kajti: Branko se je spomnil, da gre tudi veliki opozicijski stranki pomembno mesto za strokovno članico v super pomembni komisiji. Ima celo prav: lahko bi imeli člana/članico v komisiji, če ne bi imel župan Trilar svežega, poslanec in svetnik Branko pa kratkega spomina!

Kajti, ko je bila SDS z Mohorjem v podobnem položaju (super močna koalicija 2010 - 2014), po opoziciji v mandatni komisiji še smrdelo ni! Tam je lomastil Jože Lombar z bitkom, tam je bil nesmrtni capo di tutti capi iz Mavčič in seveda Beno Fekonja, od lastne stranke SD "odstavljeni" lokalni politik. So takrat dali v komisijo koga od največje opozicijske liste Hermine Krt!? Ne se hecat, briši od tam! In zdaj se je Branko Grims skliceval na Trilarjevo zagovarjanje stroke in skušal Sašo Kristan "obdržati nad vodo". Pa je poplava vladajoče koalicije odnesla vse skupaj kot takrat, po potegneš vodo v ....!

Trilarju in koaliciji ne gre ploskati, ker so ponovili vajo Branka Grimsa etc. Ampak: tako deluje vsaka oblast na državni in lokalni ravni. Koalicija vlada in kadruje in preglasuje. Zato je bilo Brankovo sklicevanje stvar kratkega političnega spomina in ponovno sprenevedanje. Namesto pometanja doma, je šel na Trilarjev prag delit lekcije iz poštenja v politiki. Bilo bi žalostno, če ne bi bilo smešno.

Kranj ima močno oblast, ki je pokazala mišice prvi dan. Kot vsaka do zdaj. S Trilarjem torej ne bo Branko norcev bril in prav nič mu ne bo prikrajšano kar je do zdaj s svojo četico uprizarjal drugim. Spoznanje o tem je podlaga za zelo jasno zavedanje, da bomo sodili po dejanjih tudi to oblast. In da je prva seja veliko povedala o novem županu in svetniku, ki je pozabil, da je na volitvah dobil lekcijo prav od istega človeka. Pa se še ni naučil, da ne vlada več!