Da ne bo krivic: Evstahij Drmota in Jure Kristan sta kot šefa Komunale strokovnjaka. Oziroma imata za svoji vodilni delovni mesti vse potrebne podlage. Najbolj jima je (kot sodelavcu Benu Fekonji) koristila politična podlaga vodilnih strank prejšnje Mohorjeve oblasti. In v Komunali so pošteno z razpisom zaposlili vse tri in še najmanj dva politična aktivista SDS in SD. Vse v času, ko so bili prvi trije še mestni svetniki za povrh. In (na primer) odločali o novih podražitvah Komunale, ki so jih (na primer) sami predlagali. Perverzno prepletanje vlog, funkcij, ugodnosti, položajev, vplivov je dokazano in potrjeno.

In kot običajno, je vse po predpisih. Vsi so jih dobro preštudirali in zdaj lepo uživajo ugodnosti, ki se jim reče "politično kadrovanje"! Kajti na razpise za službe v Komunali se je javljalo po 100 in več kandidatov, a je bil izbran poslanski kandidat SD na volitvah, doma iz preddvorske občine!? Zato, da nam brska po kantah je pač politično dobro podkovan. In še bi lahko naštevali.

Ta ista Komunala ne more zagotoviti ene same lokacije za prelaganje odpadkov. Zato tolče izgubo, ki jo želi naprtiti nam, občanom. Preprosto. Ob tem držijo v bankah milijone. Naše milijone, ker smo jih mi plačali, oni jih pa obračajo. Novi člani skupščine Komunale bodo torej v prihodnje morali počistiti ta Avgijev hlev kjer je vsaka oblast menjala direktorja, da si je zagotovila vpliv. In kjer v Komunali dolgoletne uslužbenke ustvarjajo "silo pritiska".

Pa saj je tako v vsaki firmi!? No: mi Komunalo plačujemo. Plačujemo njihove plače. In smo zato, da ti pridni fantje na smetarskih vozilih in z metlami v rokah dobijo cent več, ker vidimo, da delajo. Vsi politično nagneteni ob koritu pa: čas je, da začnete delati za občane. Pika.