Mohor Bogataj, Mitja Herak, Brane Šimenc - stopničke odgovornih za projekte MO Kranj. Za posle kjer je odteklo na milijone evrov na zakonit in prefrigan način: vse je bilo (do zdaj znano) zakonito. In posle so dobivali tisti, ki so kar naenkrat postali poslovni partnerji - točno po tem, ko je Mohor sedel na županski stol. Da ni bil izjema in so to počeli tudi drugi župani? Že mogoče. Ampak toliko poslov speljati s podjetji kjer delujejo županovi podporniki, je malo preveč. Šlo je za milijone. Samo primer Blažunove gostilne je poučen: odločiš se za prenovo za rušenje namenjenega objekta kjer sta najboljša ponudnika direktor podjetja, ki ti je prenavljalo hišo in njegova partnerka. Rezultat: milijon iz naših žepov + dobrotnikov denar....

Ali recimo ve Vincenc Draksler, bodoči častni občan Kranja, kam je dal denar in kako? Ali se zaveda, da je dober namen dobil ozadje? Ali je gospodu v letih z bivališčem v Švici jasno, kaj se dogaja s projektom, ki je po vsebini dober, po izvedbi pa grozljiva podoba zapravljanja denarja? Ali mu je kdo povedal, kaj pokriva s svojimi 350 000 evri pri tem? Ali ve, da so bila dela zakonito oddana dvema podjetnikoma, ki sta med seboj v intimni zvezi? In je eden prenavljal pred leti hišo župana, ki ga ni več - a so sledi ostale?

Kranj naj se obrne k prihodnosti, pravi novi župan Trilar. In ima prav. A se mora sedanja oblast obrniti tudi k preteklosti. K milijonom za podjetja in podjetnike "z rodovnikom". Kajti ta recept za plenjenje mestne blagajne ni kak kranjski izum, to je Slovenija danes. Odtekanje skozi vse pore in na račun "upoštevanja predpisov" naj bo javno razgaljeno. In komaj čakamo občino, ki bo zaradi kake nezakonitosti terjala odškodnino od odgovornih, sedanjih ali bivših.

Kdo se je s čem okoristil, naj pokažejo postopki in delo ustanov, ki so za to plačane. Le kdo med nami si ne bi želel, da danes ustanovi podjetje z enim zaposlenim in v enem letu po "mohanglersko" zasluži 225 000 evrov, dela pa odda drugim. Če takemu podjetju ostane le petina denarja, živijo odgovorni bogovsko na naš račun.