Trstenik etc.

Še vedno se denar steka iz občinske blagajne na pet, šest podjetij. Nič narobe: pogodbe so bile ali pa vsaj oddana dela in poročila tudi. Nato sledijo računi za pošteno opravljeno delo. Ni kaj. In tako je odteklo na ....tisočev evrov. Kako se tega lotiti?

Primer s Trstenika je poučen in logičen: če so pravi ljudje na pravih mestih, imajo vsi korist. In kraj kar cveti! In zadružni dom se popravlja. In ceste tudi. Smola je, če ste doma v kraju kjer se pravi ljudje ne znajdejo. Ne iščejo pametnih povezav. Ne zmorejo odkriti čarobne formule. In potem ni naročilnic, ni gradbincev, ni obrtnikov, ni denarja.

Kranjska občina je komaj likvidna. Ker veliko gradimo in še premalo dobimo. Obenem smo se lotili naložb kjer so bili računi pravim podjetnikom plačani na dan natančno. In ko se je poslavljal prejšnji župan, je bila dinamika naravnost fantastična: kot bi se kopali v denarju! Plačana so bila razna urejanja cest in poti in pokopališč ipd., ker se je mudilo. Zdaj je ostalo, kar je.

Ste doma v KS kjer imate probleme že leta, zgodilo se ni nič? Pojdite na Trstenik na izlet. Tam znajo in zmorejo skoraj vse. Bomo videli, kako bodo volitve v svet KS porihtali. In zato bo res zanimivo zvedeti in videti in dojeti, kako se bo nova oblast lotila pojava zobanja. Kajti zobali so vsi po malem. Seveda: kdor je lahko. Vsi ostali pa smo v vrečo prispevali zrnje in gledali, kako jim tekne. In so se oni lepo redili, mi pa...

Trdimo, da smo preživeli najbolj plenilska štiri leta v zgodovini Kranja po osamosvojitvi. Ne verjamete? Pojdite na Trstenik.