Če župan (bivši) za direktorja zavoda za turizem postavi kar direktorja (bivšega) mestne uprave, je povsem logično, da nam policist "rihta" novoletno dogajanje. Kajti: v Kranju je vse mogoče. In tako delujoči kriminalist sreča občinsko uradnico, ji da idejo, ideja pride po pravi poti na pravo mesto in smo zadovoljni...otroci imajo pravljice v pravljični vasi.

Pa je pravljično mesto. Ker ljudje so tako daleč pripeljani, da na vse to rečejo: "Ja, a ni fino, da vsaj nekaj je, da imajo otroci dogodke, da se v mestu dogaja!?" Res je. Tisti gostinci in trgovci, ki v mestu ostajajo, si za sodelovanje ob tem zaslužijo priznanje. A Zavod za turizem je brez pravega vodstva, letno pa zanj porabimo stotisoče evrov! Pravljično? Ja, kaj pa je zdaj to, da nam kriminalist podjetnik (vsa čast in priznanje) lahko ponudi idejo, plačani za ideje in prireditve pa debelo gledajo?

Kranj je okrašen v tem mesecu z dvema posebnostima: lučkami in lističi. Na njih piše: oddamo ali prodamo..lokale, poslovne prostore v Kranju. Kajti dokler bodo otroci odvisni od tega ali policist da dobro idejo, bo tako. In Kranj potrebuje svež veter tudi na tem podočju.

Novi direktor (razpis je končan) bo imel težko nalogo. Bomo videli, kako bo kadrovski oreh strla nova oblast. Ki je lahko vesela, da imamo kriminalista, ki veselo posluje z zavodom in občino. In je bolj podjeten in iskriv z idejami kot vsi ostali?!

Pravljica. Res. Kranjska.