Bolj me pljuvate, močnejši sem! Ne zaradi bitka, ki ga lahko požrem ali prodam ali ...za vaš denar, zaradi mojih sposobnosti. So me hoteli odžagati v mojem kraju - ne bo šlo. Sem zopet predsednik krajevne skupnosti, sedim po komisijah, kšeftam pa s komunalci - dobro mi gre. No, smo že hujše čase preživeli od telih novih nastopačev. Nekoč sem župana Kranju našel, bom še kakšnega, če bo treba...

Jaz ne bom nobenega kodeksa podpisal. Jaz se podpišem na račune in poš...m na vaše kodekse. Ne mene s papirji basat: jaz znam drugače. Temu tule malo, onemu tamle malo, malo našemu partnerju - gradbincu, malo pa žlahti preko napotnic in naročilnic ...pa to je kodeks, a ne?! Mi smo delali pre dobro in bomo še naprej: smo povezani kot ena družina tam pod gorami! In lahko pišete, čvekate ipd., me ne gane. Imam dovolj debelo kožo in še bolj debelo denarnico.

Vi, revčki, pa podpisujte kodeks. Je tako brez veze. Ko bo kdo prvemu nekaj jurjev v žep stisnil, adijo kodeks in še kaj. Jaz že vem, kako se to dogaja. Na koncu je važno, da vladaš in da imaš kaj pod palcem. Oboje znam in zmorem. In če sto kodeksov napišete, nobenega ne bom podpisal. Ker sem jaz sam sebi kodeks.

Župani pridejo in gredo, naše veze pa ostanejo. Jaz tebi, ti meni in oba v žep - to je kodeks za današnji čas. Če koga kaj moti, naj na biftek pride k meni in mu bom skrivnost uspeha povedal: ta je v pridnosti na dolgi rok, v poslih brez podpisov, denar nima barve in vonja - je samo moj ali pa tvoj. Bolje - moj!

Bilo je dobro leto 2014, le na koncu je majster z žigom in podpisom odletel. Pa ni posebne zadrege: smo dobro kšeftali....za vse je ostalo...!

Vaš predsednik ....