3 245 000 klikov v 36 meseceih. Ustanovili smo se, rodili smo se (primerjava je simbolična z datumom prihoda Trme na ta svet) 25.12.2011. Bil je je to egotrip za enega. Poskus malo razgibati Kranj. Pritegniti Kranjčanke in Kranjčanke. Danes nas bere dnevno okoli 1000 ljudi, mesečno kliknete 100 000 in več krat. Pa to je statistika ali pa samohvala ali pa prazno mlatenje slame. Kar hočete in kakor hočete.

Leto za nami je zabeležek Trminih presežkov. Odprli smo mnoge teme, pokazali na mnoge ljudi. Ni vedno prijetno in ni vedno le "kot bi rožice sadil"! Oblastniki radi obrnejo glavo proč ali celo kujejo take in drugačne zarote. A dejstva so neizprosna: Trma je edini kranjski medij, ki prinaša tudi malo drugačne informacije. Ne samo plačane od oblasti in z oblastjo. Mi nismo na nobeni plačilni listi in to je zadovoljstvo od prvega dne.

V prihodnjih dneh bomo imeli inventuro. Tudi Trmino. Malo drugačno, svojo. Veseli bomo, če nam boste sporočili karkoli: kaj je dobro in kaj ni, česa preveč in česa premalo. Sicer pa odnehali ne bomo. Ogromno ljudi nam piše in sporoča karkoli. Novice in "race", probleme in "zezanja". Postajamo medij. To je odgovornost. Posegli bomo na nova področja. Zanesljivo. Iskali bomo še bolj jasno, svobodno, zanimivo sliko o sebi in drugih. O Kranju.

Kaj je za nas pod črto 2014? Rezultat.Ta šteje. Naš je odličen: postali smo vaši, naši, kranjski. In ostali samosvoji. In samo svoji.