Mohar ali Trilar? Na občini! Trojček ali Rusi ? Lastniki banke. Druga ali tretja liga? Nogomet, košarka, šport. Razcvet ali propad? Gospodarski razvoj Kranja. In je teh dilem in razcepov in precepov. Vsak zase in vsi skupaj se v tem času o čem sprašujemo in delamo načrte.

Trmatorsko bomo skušali Kranj tudi v prihodnje osvetliti, razčleniti in kar je še teh izrazov. Predvsem pa si želimo in hočemo in upamo biti bolj optimistični! Želimo si dobrih novic o dobrih dejanjih dobrih ljudi. Želimo si dobrih posledic dobrih ravnanj. K temu je naša vsebina v 2015 nesporno usmerjena že zdaj. Manj črno, bolj svetlo?

Je to mogoče tik pred iztekom leta, ko se je poslovila kranjska plenilska druščina v spregi oblasti in tistih, ki so se prisesali nanjo? Ali se ne bo menjal le koledar, vsebina pač ne? Bomo na preži, bomo pozorni. A dobrim željam in upanjem se ne mislimo odpovedati.

Kranj je pozitiven. Ljudje smo pozitivni. Znamo in zmoremo veliko. Sami smo si krivi, da so nam prihodnost urejali ljudje, ki so si polnili svoje malhe in delali škodo. Zato je treba najprej trmariti pri sebi: ne, nismo ravno idealni, še manj popolni, sploh pa ne brez napak in slabosti.

Živeti s temi spoznanji je lažje, če le pišeš. Težje pa je, če jih živiš. Če si posledica ali vzrok, če zaradi tvojih dejanj drugi trpijo ali trpiš zaradi dejanj drugih. Tega Kranj ne sme ponavljati niti leta več: ne sme biti orodje v rokah brezvestnih oblastnikov.

Želja ali sporočilo, vseeno. Kranj jutri mora biti drugačen. Smo tega sposobni? Trmasti smo. Bodite tudi vi.