Ste imeli mačka? Je bolela glava? Prazniki...kaj hočemo. Zdaj pride streznitev, ki se ji reče 2015. Kranj v novem letu, oblast v zaletu, mnogi na spolzkem parketu: šefi na občini bi vsaj malo morali pojasniti, kako so dol požrli milijone, ki so jih zapravili Trilarjevi predhodniki za posle, ki so bili urejeni "po domače". Pa pustimo staro lajno: streznitev bo dolgotrajna. Če bomo letos imeli novo čistilno napravo in vse ostalo, bomo zmagali. Vsaj kratkoročno. Potem bomo vedeli, da smo se zapufali vsaj z namenom in ciljem. Kajti proračunske škarje se bodo še zaprle: malo bo denarja za kulturo in šport in še kaj takega. Da bi vsaj za socialo ostalo, smo realni.

Streznitev glede ciljev in stvarnosti je v politiki in življenju stalno prisotna. Po šampanjcu pridejo številke in treba bo sprejeti dejstva: Kranju bodo še nekaj časa ostali "grehi", ki se jim reče razvojna zaostalost (poslovna cona) in ignoranca (tržnica, tribuna). Nič več ne bo denarja za naložbe kot je bila tista v Blažunovo gostilno, srčno upamo. Ne zato, ker ne bi medgeneracijsko razmišljali, ampak zaradi neznosnega zapravljanja kjer celo gradbinec upa neuradno reči, da bi bilo stavbo treba preprosto podreti, ker za drugega ni.

Odgovornost pa ostane. Čakamo, da jo nova oblast opredeli. Tudi s kadri in politiko kadrovanja: kdo kam sodi in kdo kaj lahko dela!? Pa ne, da bi terjali "sekanje glav" - preprosto je nemogoče sprejeti dejstvo, da je mestni aparat "mohanglerstvo" sprejel za svoje in vestno pomagal, da je blagajna prazna, polni pa računi podjetij "mohorjevih gazel" kjer se je stekal denar za posle, ki so bili vsaj zanimivi, če ne sumljivi.

Streznitev z mačkom je torej tu. Odgovor nanjo nam mora dati oblast: zmorejo česa več od jamranja? Lahko prebudijo Kranj in vse nas?