Iz Stražišča je naš župan doma. In župan je pošten in dosleden. Ne bo več "mohanglerstva". Torej: si iz Stražišča in si me podprl kot kandidata - ne moreš dobiti službe kjer jaz odločam!? Preprosto: če so prej štiri leta zaposlovali "ta prave" od Komunale do hišnika na občini, bodo zdaj podporniki župana v - nemilosti!? Sprevržena logika mesteca Peyton kjer se vsi poznamo, vsi gledamo drug drugemu v krožnik, posteljo, želodec.

Ne vemo, kako bodo izbrali direktorja javnega zavoda za turizem, bo pa to sporočilo. Pa ne, da bi "navijali" za kogarkoli, gre le za tragikomičen poskus dokazovanja nečesa, česar ni. Namreč: objektivnosti. Ne, vsako kadrovanje je subjektivno. Ko je župan pripeljal "svojo" direktorico uprave (na razpisu pa 31 ljudi z vlogami), ga ni bilo, ki bi podvomil v pravilnost odločitve: če ne bo imel podpore in zaupanja prve sodelavke (in obratno), kako bo delal? Zavod za turizem pa je poligon drugih. Na primer: sveta zavoda kjer je cvetober članov res strašljiva slika kranjske preproščine. O direktorju odloča mestni svetnik, ki ima doma, v lastni hiši, direktorja podjetja, ki mu kot predsednik KS daje lepe zaslužke!? Morala, kam si padla?

Župan Boštjan se je ujel v past. Če bo direktor tisti, ki ga je podpiral med kampanjo, bo to "kadrovska kuhinja". Če bo tisti, ki mu ga tako ali drugače ponujajo druge igre in igrice v in okoli zavoda, bo dokazal svojo nemoč in neodločnost. Je potem najbolje, če je kar bivši policist na čelu turizma - tako si je predstavljala prejšnja oblast!?

Zavod za turizem je kranjski Avgijev hlev. To je pokazal odhod direktorice Natalije Polenec, zdaj mestne svetnice. Kje že? Pri Več za Kranj. In je krog sklenjen. Ja, vsi se poznamo, vsi vse vemo. In enkrat je narobe, če si doma blizu župana, drugič pa, če si predaleč.

Kdo na občini nosi hlače!? Kdo odloča in kdo sporoča? Mestece Peyton ima prvo kost za glodanje. So jo podtaknili Trilarju, da se kot mlad kužek z njo dolgo igra, potem pa...? Problem ni v tem, kdo je ali bo direktor zavoda za turizem, problem je zavod.