Naš župan bojda ne more verjeti, da ima KS Trstenik na računu 90 000 (devetdeset jurjev), občina pa se trese, kako bo preživela. Pod gorami in še kje pokajo od smeha in istemu županu nastavljajo direktorje javnih zavodov. Potem pa bivši politik, še včeraj mlad za Kranj in zdaj zvit zase celo ugiba, komu je in komu ni prav, kar izbere tak cvetober kot ga ima (na primer) zavod za turizem. V Ljudski univerzi je vse lažje: tam je občina preko svojih svetnic kar sama prevzela nadzor - država pa še vedno opozarja na akte, ki so po njenem nezakoniti in so omogočili, da je občina mirno izvedla imenovanje nove direktorice. In bivši šef mestne uprave zdaj dobiva vlogo razčiščevalca problemov v ustanovi, ki jo občina lepo financira - obenem pa slednji preti propad zaradi slabega dela = pridobivanja poslov in visokih plač oziroma stroškov. Isti bivši direktor uprave, ki se je zdaj skril med mestne uradnike, je sedel v nadzornem svetu in - nič vedel, nič zaznal, nič slišal. Zdaj pa je del hudič: podjetniško podporni center je v nemilosti občin, ki njegovih storitev ne cenijo preveč in zato take posle naročajo drugod. Direktor je izginil, notranji spori in odnosi so katastrofalni...

Bo kdo udaril z dlanjo po mizi in začel urejati zadeve, ker bodo okostnjaki še padali iz omar od Trstenika do Primskovega. Kajti leporečja bo kmalu dovolj in tudi maske bodo še padale. So vsi mestni funkcionarji zdaj dojeli, da z občino ne morejo več služiti oziroma poslovati? Vsaj eno podjetje enega politika je do zdaj z javnim zavodom naše občine bogato zaslužilo!? Ob vsem tem se smejejo tisti, ki počasi dojemajo, kako /ne/učinkovita je nova oblast, ki se dobesedno duši v poskusih dojemanja početja, znanega kot "mohanglerstvo"! Nas pa ne zanima strategija in še manj lepi nasmehi in dobri nameni, zato sprašujemo:

*kdaj bomo zvedeli, kako je bilo s posli znanih podjetij, ki sploh nimajo zaposlenih npr?

*kdaj bo MO Kranj naredila revizijo poslovanja v kateri od znanih KS?

*kdaj bomo zvedeli, kdo je bil odgovoren za vse to?

Gospod bivši direktor zdaj vpije "držite tatu!?" in ponazarja, kako se da uspešno preleviti iz ene vloge v drugo. Prej je nadzoroval BSC, zdaj ugotavlja njegove probleme? Mi pa smo ga in ga še za to lepo plačujemo.